Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Πληθαίνουν τα εξώδικα για τα αποθεματικά

Σε επαφή με τους νομικούς του συμβούλους, ώστε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, βρίσκεται και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΒΕΑ), καθώς τα αποθεματικά του επενδύθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου. Οπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος του ΒΕΑ, Παύλος Ραβάνης, το Επιμελητήριο προτίθεται να ζητήσει από τον επικεφαλής της ΤτΕ όλες τις σχετικές διοικητικές πράξεις για τις συγκεκριμένες επενδύσεις, μαζί με τις αιτιολογήσεις αυτών των πράξεων, έτσι ώστε να υπάρξει πλήρης εικόνα. Ο κ. Ραβάνης τόνισε, τέλος, ότι το ΒΕΑ επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του.
Εξώδικο στη διοίκηση της ΤτΕ απέστειλε, προχθές, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), καλώντας την να διατηρήσει στο ακέραιο τις καταθέσεις του Επιμελητηρίου. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ τονίζει στην εξώδικη δήλωση ότι επιφυλάσσεται για κάθε δικαίωμά του για δικαστική επιδίωξη των καταθέσεων του Επιμελητηρίου στο ακέραιο.
Στην υπόθεση παρενέβη και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) κ. Γ. Κασιμάτης, ο οποίος επίσης προειδοποίησε με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.
Μετά το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, χθες ήταν η σειρά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) να αποστείλει εξώδικο στην Τράπεζα της Ελλάδος, ζητώντας τη διασφάλιση των κεφαλαίων του ταμείου των εργαζομένων στα ΜΜΕ (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ), καθώς και του επικουρικού ταμείου των δημοσιογράφων (ΕΔΟΕΑΠ).
Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ, η ΤτΕ είχε πληροφορήσει με αντίστοιχα έγγραφά της το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και τον ΕΔΟΕΑΠ ότι τα κεφάλαιά τους έχουν ενταχθεί, από κοινού με τα κεφάλαια των υπολοίπων Ταμείων Κοινωνικής Ασφάλισης, σε ομάδα περιουσίας, που, ως κοινό κεφάλαιο, επενδύθηκε σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου.
Η ΠΟΕΣΥ καταγγέλλει την «αντισυνταγματική απόσπαση της εξουσίας διαχείρισης των κεφαλαίων των ασφαλιστικών ταμείων από τις διοικήσεις τους», ενώ με το εξώδικο που απέστειλε προς τη διοίκηση της ΤτΕ την καλεί να λάβει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των κεφαλαίων, επιφυλασσόμενη κάθε νομίμου δικαιώματός της για την αποτροπή οποιασδήποτε απομείωσής τους.

3.2.2012

Σχόλιο δικό μας :
Τώρα εδώ που τα λέμε, άδικο έχουν ; Τη φάγανε μια φορά όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και οι φορείς με τις επενδύσεις των αποθεματικών τους στο χρηματιστήριο, να τη φάνε άλλη μια με το κούρεμα  επειδή τα αποθεματικά τους "για μεγαλύτερη σιγουριά" επενδύθηκαν σε ομόλογα του Δημοσίου (τα οποία θα απομειωθούν στο 70% της αξίας τους) ; Στο τέλος ούτε τρίχα δεν θα μείνει από τόσο κούρεμα.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis