Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ο εκατομμυριούχος και οι υποκριτές

Σκίτσο του Μαραγκού - Εφμ Εθνος της Κυριακής 26.2.2012
Δεν χωρά αμφιβολία ότι ο βουλευτής που έστειλε ταξίδι το ένα εκατομμύριο ευρώ για να έχει τα νώτα του καλυμμένα σε περίπτωση που επέλθει το μοιραίο στην οικονομία θα πληρώσει βαρύ πολιτικό τίμημα. Αυτό θα συμβεί ακόμη και αν τα χρήματα έχουν προκύψει αποδεδειγμένα με ιδρώτα πολλών ετών μακράν και σίγουρα πριν της πολιτικής του διαδρομής. Είναι προφανές ότι η κοινωνία, δι΄ ευνόητους λόγους, δεν συγχωρεί τη λιποψυχία και το αμύνεσθαι περί... πάρτης των εκπροσώπων του έθνους - και ορθώς. Ως εκ τούτου, αργά ή γρήγορα ο εν λόγω πολιτικός θα πληρώσει το τίμημα της ανοησίας του. Το ζητούμενο όμως, πέραν της συγκε­κρι­μένης περίπτω­σης, είναι η υπο­κρισία των άλλων 299 «πατέρων του έθνους» που ξιφουλκούν εκ του ασφαλούς (;) εναντίον του αμαρτω­λού συναδέλ­φου τους ενώ μερικές δεκάδες εξ αυτών έχουν κάνει τα ίδια και χειρότερα, αλλά με τεχνικά καλύτερο τρόπο ώστε να μην αφήσουν ίχνη.
Το χειρότερο μάλιστα είναι πως αυτοί που τώρα κόπτονται για το εθνικό-πατριωτικό καθήκον της παρα­μονής των καταθέσεων στο τραπεζικό σύστημα αποποιούνται των βαρύτατων πολιτικών τους ευθυνών για την κατάντια της χώρας που έφθασε στη χρεοκοπία και δύ­σκο­λα θα ξεφύγει από αυτή. Μεταξύ εκείνων που καταγγέλλουν λυσσα­λέα τον... φυγά είναι και ορισμένοι που έχουν σημαία τους την επιστρο­φή στη δραχ­μή και τον όλεθρο αδια­φο­ρώντας για τις συνέπειες, αρκεί να υπάρξει η καταστροφή με την προ­σδοκία ότι θα μπορούν να την εκ­φρά­σουν πολιτικά. Είναι οι ίδιοι που καλύπτουν όταν δεν πυροδο­τούν τις πάσης φύσεως ανομίες, από τα πανε­πιστήμια έως τη διάλυση του κέντ­ρου, με τις ολέθριες συνέπειες για την οικονομία και τους εργαζο­μέ­νους για τους οποίους κατά τα λοιπά κόπτονται.
Οι κλαυθμοί και οι οδυρμοί ορι­σμένων περί των συμφερόντων του λαού και του τόπου, την ώρα που με πράξεις και παραλείψεις συμβάλ­λουν στη διάλυση των πάντων, ενδεχομένως να τους εξασφαλίζουν κάποιες μονάδες στις δημοσκοπή­σεις αλλά τελικώς υπηρετούν τον λαϊκισμό και τη χυδαιότητα στις πιο ακραίες μορφές τους.

Του Παναγιώτη Λάμψια
Πηγή Εθνος
26.2.2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis