Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Δεν έχει να πληρώσει ούτε τους υπαλλήλους του το ΠΑΣΟΚ

Παραλυτικά φαινόμενα που προκαλούν τρόμο στα στελέχη του παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ λίγες εβδομάδες πριν από την κορυφαία εσωκομματική διαδικασία ανάδειξης νέου αρχηγού και λίγους μήνες πριν από την κάθοδό του στις εκλογές.
Το γεγονός και μόνο ότι η ηγεσία του κόμματος σκέφτεται να μεταφέρει μια εβδομάδα μετά την προκαθορισμένη ημερομηνία (3-4 Μαρτίου) την Εθνική Συνδιάσκεψη καταδεικνύει την αδυναμία ενός κόμματος εξουσίας, όπως το ΠΑΣΟΚ, να υλοποιήσει ακόμη και τις εσωτερικές του διαδικασίες, όπως η παρουσίαση των προγραμματικών του θέσεων και η εκλογή προέδρου.
Οι περιφερειακές και νομαρχιακές οργανώσεις του κόμματος βρίσκονται στα πρόθυρα της διάλυσης, τα μέλη του αδυνατούν ή αρνούνται να καταβάλουν τις ετήσιες συνδρομές τους, τα ταμεία της Ιπποκράτους έχουν στερέψει και κρατούν απλήρωτους τους υπαλλήλους και την ίδια ώρα για τη διεξαγωγή των εκλογών από τη βάση εκτιμάται ότι απαιτούνται δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Το σκηνικό της διάλυσης συμπληρώνουν και δηλώσεις κορυφαίων στελεχών που περίπου προεξοφλούν την ήττα του Κινήματος στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές δημιουργώντας κλίμα αμηχανίας.
ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ. Στην παρούσα φάση τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε τραγική κατάσταση. Το κόμμα επί της ουσίας έχει… χρεοκοπήσει και περιμένει τη ροή της κρατικής χρηματοδότησης. Στο τελευταίο πολιτικό συμβούλιο το ζήτημα της οικονομικής δυσπραγίας έθιξε και ο Γ. Παπανδρέου ζητώντας να μάθει «τι γίνεται με τις πληρωμές των εργαζομένων».
Τότε οι Μιχάλης Καρχιμάκης και Ροβέρτος Σπυρόπουλος εξήγησαν στον πρόεδρο του κόμματος ότι υπάρχει πρόβλημα με τη ροή της κρατικής χρηματοδότησης καθώς τα χρήματα μπλοκάρουν στις τράπεζες στις οποίες χρωστάει το ΠΑΣΟΚ, και εν προκειμένω στην ΑΤΕ.
Μάλιστα, όπως τονίστηκε, το θέμα γνώριζε και ο υπουργός Οικονομικών ο οποίος συμφώνησε ότι θα πρέπει να υπάρξει μια τροπολογία, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, ώστε τμήμα της δόσης να παρακρατείται από τις τράπεζες και τα υπόλοιπα να καταλήγουν στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα υπάρχει διάχυτη αγωνία για τις αντιδράσεις ομάδων οργισμένων πολιτών ή ακόμη και για προβοκάτσιες κατά τη διαδικασία της διεξαγωγής της ψηφοφορίας.
 
Πηγή ΤΑ ΝΕΑ
25.2.2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis