Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

«Kούρεμα» και στα ομόλογα των πολιτών ;;;;;;;;;;; ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!

Χιλιάδες επενδυτές, που είναι κάτοχοι ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου, θα χάσουν τις οικονομίες τους. Πρόκειται για 11.000 φυσικά πρόσωπα. Η συνολική αξία των τίτλων τους υπολογίζεται σε 5,5 με 6 δισ. ευρώ. Το «κούρεμα» θα γίνει με την υλοποίηση του PSI. Το γεγονός επιβεβαιώθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο.

«Κουρεύονται» και τα ομόλογα των πολιτών. Το επιβεβαίωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι σε δεύτερη φάση «θα προστατευθούν με ειδικούς μηχανισμούς».

Το βέβαιο είναι πως με την υλοποίηση του PSI θα «κουρευτούν» τα ομόλογα 11.000 φυσικών προσώπων, η συνολική αξία των οποίων υπολογίζεται από τραπεζικά στελέχη σε 5,5 με 6 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες επενδυτές θα χάσουν το μεγαλύτερο μέρος των αποταμιεύσεών τους.

Για παράδειγμα, εάν κάποιος έχει αγοράσει ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου ύψους 200.000 ευρώ, με «κούρεμα» 53,5% χάνει 107.000 ευρώ από τίτλους που όταν αγοράστηκαν ήταν χαμηλού ρίσκου. Αφού ολοκληρωθούν οι ανταλλαγές των ομολόγων, το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει σε αποζημίωση μερίδας των ομολογιούχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα καλυφθούν οι απώλειες όσων έχουν επενδύσει έως 100.000 ευρώ σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, πιθανότατα με τη διάθεση νέων ομολόγων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, από το σύνολο των 11.000 φυσικών προσώπων που έχουν τοποθετηθεί σε ελληνικά ομόλογα τα 9.500 έχουν επενδύσει λιγότερα από 100.000 ευρώ κατ΄ άτομο.

Επίσης, για να δοθεί αποζημίωση, θα εξεταστεί και αν τα ομόλογα έχουν αγοραστεί στην ονομαστική τους τιμή ή σε χαμηλότερη τιμή από τη δευτερογενή αγορά τίτλων.

Ο κ. Βενιζέλος, ερωτηθείς χθες για το θέμα, ανέφερε ότι στο «κούρεμα» θα συμπεριληφθούν τα φυσικά πρόσωπα. Ωστόσο προσέθεσε ότι θα υπάρξει εκ των υστέρων στήριξη και προστασία για όσους κριθεί απαραίτητο.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι η τρόικα δεν αποδέχθηκε την εξαίρεση από το PSI οποιουδήποτε ιδιώτη πιστωτή. Προς την κατεύθυνση αυτή θα «κουρευτούν» και τα δάνεια που έχουν χορηγήσει οι τράπεζες στις ΔΕΚΟ με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.

Εξάλλου «υπάρχει πραγματική ασπίδα για τις ελληνικές τράπεζες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, αναφερόμενος στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Τόνισε πως είναι «σταθερό, αξιόπιστο και απολύτως εγγυημένο», ενώ κάλεσε για άλλη μια φορά τους καταθέτες να επιστρέψουν τα χρήματα στις τράπεζες.

«Πρέπει να γίνει ένα κίνημα επιστροφής των καταθέσεων», σημείωσε ο υπουργός και προσέθεσε παράλληλα ότι είναι πιθανό να μη χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί το σύνολο των κεφαλαίων για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Το ποσό αυτό υπολογίζεται σε 50 δισ. ευρώ και το ύψος που θα χρησιμοποιηθεί θα εξαρτηθεί και από την έκθεση της BlackRock για τις τράπεζες.

«Υπάρχει ένα πολύ θετικό μήνυμα για τις τράπεζες λόγω του μηχανισμού για την ανακεφαλαιοποίησή τους. Υπάρχει πραγματική ασπίδα για τις ελληνικές τράπεζες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Κώστας Τσαχάκης - Εφη Καραγεώργου
Πηγή  ΕΘΝΟΣ
22.2.2012

Σχόλιο δικό μας :
Το ελληνικό δημόσιο με την απομείωση των ομολόγων που κατέχουν τα φυσικά πρόσωπα αποδεικνύει περίτρανα την ευτέλεια του. Πρώτα δανείζεται τα κέρατά του τα τράγια (τα χρήματα που του εμπιστεύτηκαν όσοι αγόρασαν ομόλογα του Δημοσίου είναι μιας μορφής δανειοδότησης είτε αυτά προέρχονται από φυσικά είτε από νομικά πρόσωπα) κι όταν έρθει η ώρα του λογαριασμού δηλώνει αδυναμία πληρωμής;;;;;; Λιγούρηδες, αφερέγγυοι και κομπιναδόροι είναι οι μόνοι χαρακτηρισμοί που θα μπορούσε κανείς να αποδώσει σε όσους σχεδίασαν αυτά τα μέτρα. Δεν είναι δυνατόν από τη μια να απαιτούν από κάθε συνταξιούχο και κάθε χαμηλόμισθο να τους εμπιστευτεί τις οικονομίες του και και αφού μασουλήσουν τα κεφάλαια σε άχρηστες δράσεις και ανεξέλεγκτες δαπάνες έπειτα να δηλώνουν αδυναμία αποπληρωμής......

Εισαγγελείς δεν υπάρχουν να παρέμβουν? Εδώ μιλάμε για δόλο.....Ειδικά όταν πριν από λίγο καιρό το ελληνικό δημόσιο παραχώρησε ομόλογα σε εξόφληση οφειλών 5ετίας στις φαρμακευτικές εταιρείες τα οποία στη συνέχεια είχε τη πρόθεση να απομειώσει???? Εξαπάτηση με δόλο δεν λέγεται αυτό ????? Παρακαλούσε το ελληνικό δημόσιο τους πολίτες να το στηρίξουν αγοράζοντας ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και τώρα προτίθενται να τους επιστρέψει το 53,5 % της αξίας τους? Λαμογιά με τη σφραγίδα του επισήμου ελληνικού κράτους νομοθετείται ??????Τι πάει να πει θα παρθούν μέτρα για "κάποιους" για να προστατευτούν??? Ποιοί θα είναι αυτοί οι κάποιοι; (μήπως οι "ημέτεροι"; ) Και γιατί δηλαδή να υπάρχουν πολίτες 2 κατηγοριών ; Υπάρχει ή δεν υπάρχει ισονομία; Τελικά το 1 Ευρώ που δάνεισαν οι πολίτες στο ελληνικό δημόσιο για άλλους θα αξίζει 1 Ευρώ και για άλλους 0,467 ??? Τι βλακείες είναι αυτές ;;;;;;;

Αι σιχτίρ τελικά με τους αρχικομπιναδόρους και τους λιγούρηδες....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis