Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2008

Δειλοί, άβουλοι, μοιραίοι...

Δειλοί, άβουλοι, μοιραίοι...

Tου Σωκρατη Τσιχλια

Δεν είναι σχήμα λόγου: ντράπηκα για λογαριασμό τους. Ειλικρινώς λυπήθηκα βαθύτατα που κοτζάμ άντρες, εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού τρομάρα τους, με θητεία πολλών τετραετιών στο Κοινοβούλιο, δεν είχαν το σθένος, δεν βρήκαν τη δύναμη, να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν επέδειξαν την αξιοπρέπεια που επιβάλλει ο θεσμικός τους ρόλος, δεν ζήτησαν έστω μια συγγνώμη.

Ο λόγος για τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. οι οποίοι χειρίστηκαν το θέμα των απαλλοτριώσεων και παραχωρήσεων υπέρ της Μονής Βατοπεδίου.

Δύο υπουργεία -Γεωργίας και Οικονομικών- και μισή ντουζίνα υπουργοί κρύφτηκαν σαν ζαβολιάρικα σχολιαρόπαιδα πίσω από το Συμβούλιο Δημόσιων Κτημάτων και Ανταλλάξιμης Περιουσίας, από τους εκτιμητές του Δημοσίου και άλλους οργανισμούς των οποίων βέβαια προΐστανται.

Αλλά κι αν ακόμη ξεγελάσθηκαν, εξαπατήθηκαν από τα συμβούλια και τα παρασυμβούλια, καθώς φαίνεται τα αντανακλαστικά τους έχουν εξασθενήσει, έστω εκ των υστέρων ακούσατε εσείς να αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη, που τους αναλογεί; Ακούσατε μήπως να αρθρώνεται κάποια πρόταση που θα θωράκιζε στο μέλλον το δημόσιο συμφέρον; Μάθατε για κάποια πολιτική πρωτοβουλία που θα απέτρεπε ένα παρόμοιο σκάνδαλο; Τίποτα δεν ακούσατε, γιατί τίποτα δεν έγινε. Διότι το μόνο που κάνουν οι εμπλεκόμενοι, αφού έθεσαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στο μέγα αυτό σκάνδαλο, είναι να υποδεικνύουν τώρα ο ένας τον άλλον ως υπεύθυνο. Αυτός φταίει, όχι εγώ, ο άλλος, όχι εγώ...

Η Νέα Δημοκρατία δείχνει τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και οι του ΠΑΣΟΚ τους Νεοδημοκράτες...

Δειλοί ως πρόσωπα, άβουλοι ως πολιτικοί, μοιραίοι για τη χώρα. Πουθενά στην πολιτισμένη Ευρώπη, υπουργοί ή τέως υπουργοί οι οποίοι εμπλέκονται σε τέτοια υπόθεση δημοσίου συμφέροντος, δεν θα έμεναν στην πολιτική.

Εδώ μένουν και βασιλεύουν, με τις ευλογίες άλλοτε καλογέρων και παπάδων κι άλλοτε της εξουσίας του χρήματος. Πάντοτε δε, με τη δική μας ψήφο.

ΠΗΓΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

20.9.08

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis