Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Η συγκοινωνία με τα νησιά

Η συγκοινωνία με τα νησιά

Κύριε διευθυντά

Οπως είναι γνωστό, η Ελλάδα δεν αποτελείται μόνο από το ηπειρωτικό κομμάτι της, αλλά και από τα πανέμορφα νησιά της, πολλά από τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με σοβαρότερο σίγουρα εκείνο της ατμοπλοϊκής συγκοινωνίας. Ενα από αυτά τα νησιά είναι και το δικό μας, τα Αντικύθηρα.

Βρέθηκα εκεί πριν από λίγες ημέρες για δουλειά μερικών ωρών, αλλά εγκλωβίστηκα με πολλούς άλλους για αρκετές ημέρες. Παιδιά που χάσανε τις εξετάσεις τους και θα πρέπει να επαναλάβουν την περυσινή χρονιά, άνθρωποι που δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στη δουλειά τους εγκαίρως, άλλοι που ζουν στο εξωτερικό και έχασαν την πτήση τους, τρόφιμα και φάρμακα που έλειψαν, είναι, νομίζω, πολύ σοβαρά προβλήματα!

Το τεράστιο πλοίο «Πήγασος» είναι κατάλληλο μάλλον για υπερπόντια ταξίδια, αλλά ακατάλληλο σίγουρα για το βορεινό λιμάνι του νησιού και με καπετάνιο που ακόμη και με ελάχιστα μποφόρ, δεν «πιάνει» σε αυτό, αφήνοντας κατ’ επανάληψη στον μόλο ανθρώπους και αυτοκίνητα να περιμένουν, ακόμη και τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και θα ’πρεπε να αντιμετωπιστεί άμεσα, αφού και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναγκάσθηκε, κάτω από αυτές τις συνθήκες, να αναβάλει την προγραμματισμένη, αρχές Σεπτεμβρίου, επίσκεψή του στον Ορνιθολογικό Σταθμό του νησιού, επειδή δεν «έπιασε» πάλι το πλοίο και δεν αποβιβάσθηκαν τα οχήματα και οι άνδρες ασφαλείας του Προέδρου.

Ελεος! Τι πρέπει, επιτέλους, να κάνουμε ώστε να ενδιαφερθεί κάποιος «αρμόδιος» για να διορθωθεί η απαράδεκτη αυτή κατάσταση;

Μαρικα Χελιωτη / Χαλάνδρι

ΠΗΓΗ : ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

17.9.08

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis