Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Στο Δημόσιο "τα ορφανά της Ολυμπιακής"


O υπουργός Εσωτερικών έφερε ως παράδειγμα τους υπαλλήλους της πρώην Ολυμπιακής, οι οποίοι θα κληθούν να καλύψουν τυχόν κενά που θα δημιουργηθούν μετά το πάγωμα των προσλήψεων κατά τη διάρκεια του 2010, αλλά και άμεσες ανάγκες, έτσι ώστε να μην προχωρήσουν οι διαγωνισμοί που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη. «Η πώληση της Ολυμπιακής» , είπε ο κ. Ραγκούσης, «επιβάρυνε το Ελληνικό Δημόσιο με 1,8 δισ. ευρώ τα οποία θα δαπανηθούν, εκτός των άλλων, και για την τακτοποίηση των εργαζομένων». Το κράτος με βάση τη νομοθετική ρύθμιση για την Ολυμπιακή ανέλαβε την ευθύνη να βρει δουλειά σε 2.500-3.500 υπαλλήλους οι οποίοι δεν θα θελήσουν να συνταξιοδοτηθούν. Οι υπάλληλοι αυτοί είτε θα απασχοληθούν στο Δημόσιο είτε θα εγγραφούν στον ΟΑΕΔ και θα τους καταβάλλονται πλήρεις αποδοχές.

«Οι υπάλληλοι της πρώην Ολυμπιακής είναι μια δεξαμενή εργατικού δυναμικού», είπε ο υπουργός Εσωτερικών και προανήγγειλε ότι θα κληθούν να καλύψουν τις ανάγκες του ΙΚΑ, των ΚΕΠ, του ΑΣΕΠ και των ΟΤΑ σε μόνιμο προσωπικό. Η σχετική για τη μετάταξή τους διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τις 15 Δεκεμβρίου 2009. «Αν υπάρξει ανάγκη, θα δοθεί και παράταση», είπε. «Ηδη50 άτομα θα προσληφθούν στο ΑΣΕΠ, κάτι που συμφωνήσαμε με τον πρόεδρο της Αρχής κ. Γ. Βέη». Οι δήμοι θα μπορούν να απορροφήσουν εργαζομένους από την πρώην Ολυμπιακή οι οποίοι έχουν σημαντικά προσόντα αντί να προχωρήσουν σε προκηρύξεις ακόμη και για την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού. «Θα εξαντλήσουμε αυτή τη δυνατότηταέτσι ώστε να καλύψουμε τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν» κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών.

Πηγή Το Βήμα
21.11.09

Φωτό από  toaspro-mavro.blogspot.com

========================================


Μετατάξεις για τους 3.500 της Ολυμπιακής
Της Φωτεινης Kαλλιρη
Την αναστολή των προσλήψεων στο Δημόσιο για τον επόμενο χρόνο και τον εξορθολογισμό τους από το 2011, στη λογική «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις», που έχει αποφασίσει το υπουργικό συμβούλιο, επανέλαβε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης. Από το μέτρο εξαιρούνται οι τομείς της Υγείας, της Παιδείας και της Ασφάλειας και οι νέοι καποδιστριακοί δήμοι, αλλά μόνο για επιστημονικό προσωπικό. Ηδη, έχει ανακοινωθεί ότι θα προσληφθούν 3.000 νοσηλευτές, ενώ μέσα στο 2010, όπως είπε ο υπουργός, θα «ανοίξουν» οι διαδικασίες για την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού για τους δήμους που θα προκύψουν από τον νέο Καποδίστρια. Οι προσλήψεις όμως, θα γίνουν από το 2011.
Σε ό,τι αφορά το μείζον θέμα περίπου 3.500 εργαζομένων στην πρώην Ολυμπιακή Αεροπορία και τις Ολυμπιακές Αερογραμμές, που βρίσκονται στον «αέρα», καθώς η σχετική τροπολογία που διευθετούσε τις μετατάξεις και τα κίνητρα της εθελουσίας εξόδου τους δεν πρόλαβε να ψηφιστεί από τη Βουλή λόγω της προκήρυξης των πρόωρων εκλογών, ο κ. Ραγκούσης εξέφρασε την πεποίθηση ότι μετά τις 15 Δεκεμβρίου, ημερομηνία που λήγει η προθεσμία επιλογής θέσεων, θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τις μετατάξεις. Πρόκειται για προσωπικό εδάφους, διοικητικούς υπαλλήλους, τεχνικούς και υπαλλήλους θυγατρικών, οι οποίοι μένουν μετέωροι. Η τροπολογία της προηγούμενης κυβέρνησης περιελάμβανε επτά ρυθμίσεις για τους όρους και τις προϋποθέσεις όσων θα μετατάσσονταν ή θα ακολουθούσαν την πρόωρη συνταξιοδότηση μέσω εθελουσίας εξόδου.
Ο κ. Ραγκούσης χθες διαβεβαίωσε ότι οι εργαζόμενοι αυτοί θα απορροφηθούν, με εσωτερικές μετακινήσεις, σε όλο τον δημόσιο τομέα, τους δήμους και τις περιφέρειες, τα ΚΕΠ ακόμη και στο ΑΣΕΠ, όπου υπάρχουν κενά και σοβαρές ανάγκες σε προσωπικό.
Για τους συμβασιούχους, επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης για σταδιακή μείωση των συμβάσεων έργου, με τελικό στόχο να συνάπτονται στο Δημόσιο μόνο συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ενώ σε ό,τι αφορά περίπου 500 συμβασιούχους στα ΚΕΠ ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν ειδικές ρυθμίσεις, αλλά θα ισχύσει και γι’ αυτούς ό,τι θα ισχύσει για όλους τους συμβασιούχους.

Πηγή Καθημερινή 
21.11.09

2 σχόλια:

αντωνης είπε...

Ευχαριστουμε για πολλοστη φορα τους πολιτικαντηδες της χωρας που ΔΕΝ τηρουν το Συνταγμα μας, το οποιο αναφερει στο αρθρο 4:
1)Οι Ελληνες ειναι ισοι ενωπιον του νομου.
2)ΟΙ Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Αλλά μαλλον τα κομματασκυλα οι δημοσιοι υπαλληλοι ειναι "παιδια ενος ανωτερου Θεου".

Να ρωτησω κατι τους κυριους υπευθυνους, θα εκανε ποτε το ιδιο για τους υπαλληλους μιας ιδιωτικης εταιρειας;


Συγνωμη για το υφος, αλλά δεν τρωγονται ορισμενα πραγματα.
Ποσω μαλλον οταν τα διαβαζω οντας ανεργος...

Καλησπερα.

dyosmaraki είπε...

@αντώνης

Οχι Αντώνη, το γνωρίζεις καλά πως η μέριμνα που παίρνεται από το κράτος (επί όλων των κυβερνήσεων έως τώρα) για πάσης φύσεως δημοσίους υπαλλήλους ποτέ δεν ισχύει και για τους υπαλλήλους που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα.

Και φυσικά συμφωνώ μαζί σου πως είναι αστείο να μιλάμε περί ισονομίας πολιτών αφού είναι γνωστό πως στην περίπτωση δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων δεν υπάρχουν ίσα δικαιώματα!!!

ShareThis