Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

"Καλύτερα σπασμένο μάρμαρο παρά κεφάλι"

Με το επιχείρημα ότι προτιμάει σπασμένα μάρμαρα από σπασμένα κεφάλια, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής απάντησε χθες από τη Βουλή στην κριτική την οποία δέχθηκε για την παθητική στάση της αστυνομίας έναντι των διαδηλωτών που προβαίνουν συχνά σε μεγάλης έκτασης καταστροφές, ειδικά στην πρωτεύουσα. 
«Ακουσα χθες την κ. Μπακογιάννη να ζητάει την παραίτησή μου, γιατί δεν ισοπεδώσαμε τη διαδήλωση των μαθητών προχθές και γιατί η αστυνομία επέτρεψε να σπάσουν ένα μάρμαρο -γιατί ένα μάρμαρο ήταν αυτό το οποίο έσπασαν- στην πλατεία Συντάγματος», είπε ο κ. Παπουτσής και πρόσθεσε: «Εγώ θέλω να πω καθαρά ότι προσωπικά προτιμώ σπασμένο μάρμαρο παρά σπασμένο κεφάλι, είτε παιδιού 13 χρονών είτε αστυνομικού. Αυτή είναι η αντίληψή μου, η αντίληψη της παράταξής μας, η δημοκρατικής μας συνείδηση».
Μιλώντας στη Διαρκή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δημόσιας Τάξης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε για το θέμα του φράχτη στον Εβρο ότι «είναι δρομολογημένο και προχωράει κανονικά» και απέδωσε την απόφαση της Κομισιόν για μη χρηματοδότηση του έργου στην παλαιότερη άρνηση της Επιτροπής να χρηματοδοτήσει την κατασκευή φράχτη στην Ισπανία και τον κίνδυνο παρόμοια αιτήματα να διατυπώσουν μελλοντικά χώρες όπως η Πολωνία, η Λιθουανία και η Ρουμανία. Αναφερόμενος στην αδυναμία απορρόφησης κοινοτικών πόρων, θέμα που ανέδειξε η «Κ» στο φύλλο της Τρίτης, ο κ. Παπουτσής παραδέχθηκε ότι «δεν υπάρχει Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε. που να μην έχουμε δεχθεί κριτική για το θέμα» και απέδωσε το πρόβλημα στη γραφειοκρατία του Δημοσίου.
Στο μεταξύ, επιστολή στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο, με την οποία αρνείται τη συμμετοχή αστυνομικών στις επιτροπές που θα συσταθούν στις ΔΟΥ για να εξετάσουν τα αιτήματα αναστολής του ειδικού τέλους ακινήτων, απέστειλε ο κ. Παπουτσής. Στην επιστολή, επικαλείται αυξημένες επιχειρησιακές ανάγκες του σώματος και χαρακτηρίζει τη συμμετοχή των αστυνομικών στις επιτροπές «έργο ξένο προς την αποστολή της ΕΛ.ΑΣ.». Σύμφωνα με πηγές του υπ. Οικονομικών, οι αντιρρήσεις του κ. Παπουτσή εισακούστηκαν από τον κ. Βενιζέλο, που φέρεται να μην επιθυμεί οι επιτροπές να έχουν κατασταλτικό χαρακτήρα.

9.12.2011

Σχόλιο δικό μας :
Είναι βολική αυτή η δικαιολογία για τον κ.Παπουτσή εφόσον το μάρμαρο δεν το πληρώνει ο ίδιος, το πληρώνουν άλλοι, οι ιδιώτες που πλήττονται. Με την ανέχεια όμως που κυριαρχεί σε λίγο προβλέπω τα μάρμαρα να τα σπάζουν οι ίδιοι οι κάτοχοί τους και να τα πετούν στο κεφάλι αυτών που υποτίθεται πως καθήκον τους είναι να τους προστατεύουν....

9.12.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis