Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Κλέβουν ψητό κρέας μέχρι... υδρόμετρα άρδευσης λόγω της κρίσης

Δυστυχώς η φτώχεια και η ανέχεια έφτασε έξω από την πόρτα μας ...

Δυστυχώς η φτώχεια και η ανέχεια έφτασε έξω από την πόρτα μας ... Η ανεργία, έχει αναγκάσει πολλούς συμπολίτες μας , Ελληνες και αλλοδαπούς να προχωρούν σε διαρρήξεις και κλοπές για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Πολίτες που έχουν πέσει θύματα κλοπής, έχουν δει με τα μάτια τους, τους διαρρήκτες να απομακρύνονται τρέχοντας από τα σπίτια τους, με τρόφιμα στα χέρια.

Στις γραμμές που ακολουθούν θα διαβάσετε κλοπές και διαρρήξεις, που ,άλλους καιρούς θα μας έκαναν να χαμογελάμε,όμως, πλέον όπως έχει η κατάσταση, μας δημιουργεί μεγάλο προβληματισμό και ερωτήματα για το ποια θα είναι η εξέλιξη...

Στην πόλη του Αγρινίου πρωταγωνιστές είναι «πεινασμένοι» κάτοικοι, οι οποίοι στην απόγνωση που τους έχει οδηγήσει η οικονομική κρίση κλέβουν το φαγητό από τα μηχανάκια των μεταφορέων.

Η πιο πρόσφατη υπόθεση, αφορά ένα νεαρό που εργάζεται σε κρεπερί, ο οποίος επιστρέφοντας από την απόδοση παραγγελίας, αντίκρισε το ειδικό κουτί άδειο και τις παραγγελίες του να έχουν κάνει φτερά. Αυτό που πάντως κάνει αρκετή εντύπωση είναι τα συνεχή κρούσματα, δείγμα πως το φαινόμενο δεν είναι παροδικό…

Οργανωμένα κυκλώματα κακοποιών που λυμαίνονται μήνες τώρα την Θεσπρωτία έχουν φέρει σε απόγνωση τους παραγωγούς. Μετά τα ακτινίδια, τα μελίσσια και τα… σαλιγκάρια, σειρά είχαν τα μανταρίνια!
Οι άγνωστοι δράστες παραβίασαν την είσοδο ενός κτήματος με μανταρινιές στην Ποταμιά Παραμυθιάς και… δούλεψαν όλη τη νύχτα μαζεύοντας όλα τα μανταρίνια που υπήρχαν στα 630 δέντρα!

Στις αρχές μήνα άλλοι δράστες άρπαξαν δέκα κυψέλες μαζί με τα μελίσσια και το μέλι που περιείχαν από τον ιδιόκτητο χώρο ενός 44χρονου στην Δράμεση Παραποτάμου, ενώ άγνωστοι είχαν κλέψει 300 κιλά… σαλιγκάρια από το εκτροφείο ενός 55χρονου έξω από την Ηγουμενίτσα!

Σε χωριό του Πύργου στα Βυτινέϊκα, οι δράστες πήραν τα εργαλεία για να κόψουν ξύλα. Από αγροικία έκλεψαν ένα αλυσοπρίονο και έναν κόφτη, συνολικής αξίας 850 ευρώ.

Σε χωριό της Ηλείας άγνωστοι έκλεψαν πέντε τόνους με καυσόξυλα ώστε να μπορέσουν να ζεσταθούν ή ακόμα και για να τα πουλήσουν. Μάλλον ήταν οι ίδιοι που χτύπησαν στα Βυτινέϊκα...

Ένα χωματουργικό μηχάνημα αξίας περίπου 10.000 ευρώ έκανε… βίδες μια τετραμελής σπείρα «κυνηγών» μετάλλων με σκοπό να το πουλήσουν σε μάντρες παλαιών σιδερικών! Οι δράστες, που είναι τρεις Έλληνες ηλικίας 29, 29 και 54 χρόνων και ένας 58χρονος Αλβανός, συνελήφθησαν στο Λακκώνα Λασιθίου την στιγμή που φόρτωναν σε φορτηγό τα μέταλλα του μηχανήματος, τα οποία είχαν τεμαχίσει με ειδικά εργαλεία!

Ανυπολόγιστη οικονομική καταστροφή έχουν προκαλέσει στους αγρότες της περιοχής του Χάρακα, 45 χιλιόμετρα νότια της πόλης του Ηρακλείου, οι...επιδρομές των «κυνηγών» του χαλκού που έχουν βάλει στο μάτι τα πανάκριβα υδρόμετρα άρδευσης από τα οποία ποτίζονται οι καλλιέργειες!

Τα περιστατικά δεν έχουν τέλος και οι αρχές πλέον έχουν να κάνουν με την μίκροεγκληματικότητα που η ροή της δείχνει μεγαλώνει και να διογκώνεται παρασύρωντας και το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών.

Κλείνωντας μέρες που είναι και εύχομαι αν όχι όλοι ,αλλά , οι περισσότεροι να βγείτε και να ψωνίσεται ένα δώρο για τα αγαπημένα σας πρόσωπα , θα ήθελα να σας θυμίσω μερικά κόλπα των κακοποιών ,που ποντάρουν, στην αφηρημάδα μας.

Προσοχή στο έγγραφο
Γυρνάτε στο αυτοκίνητο σας μετά από ψώνια και περπατάτε στο χώρο στάθμευσης. Ξεκλειδώνετε το αυτοκίνητό σας και μπαίνετε μέσα.

Βάζετε μπρος και πάτε να κάνετε όπισθεν. Όταν εξετάζετε τον καθρέφτη παρατηρείτε ένα κομμάτι χαρτί που υπάρχει στη μέση του οπίσθιου παραθύρου στερεωμένο ή κολλημένο.

Έτσι, ξεκλειδώνετε τις πόρτες σας, και βγαίνετε από το αυτοκίνητό σας για να αφαιρέσετε εκείνο το έγγραφο που εμποδίζει την οπτική σας.

Όταν φθάνετε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου σας, εμφανίζεται από το πουθενά ο κλέφτης που ορμά, μπαίνει στο αυτοκίνητό σας, το παίρνει και φεύγει!!!

Φυσικά το πορτοφόλι σας είναι ακόμα στο αυτοκίνητο. Τώρα ο κλέφτης έχει το αυτοκίνητό σας, τη διεύθυνση κατοικίας σας, τα χρήματά σας και τα κλειδιά σας. Το σπίτι σας και ολόκληρη η ταυτότητά σας είναι στα χέρια του!

Εάν δείτε ένα κομμάτι του χαρτί στο πίσω παράθυρό σας, οδηγήστε μακριά και μετά αφαιρέστε το έγγραφο.

Τα λουλούδια στην κυρία από μένα
Μία σπείρα κακοποιών, σύμφωνα με την αστυνομία, δρα τους τελευταίους τρεις μήνες και μέχρι στιγμής έχουν χτυπήσει πάνω από 10 φορές.

Κάμερα ασφαλείας πολυκατοικίας στο Νέο Ηρακλείο κατέγραψε ένα νεαρό άνδρα που μπήκε στην αυλή μιας πολυκατοικίας, νωρίς το μεσημέρι. Τη συγκεκριμένη ημέρα, ο δράστης προφασίστηκε ότι έφερε κάποιες γλάστρες, δώρο από κατάστημα της περιοχής. Η άνεσή του ήταν τόσο μεγάλη που μίλησε και σε ιδιοκτήτρια διπλανού σπιτιού και προσφέρθηκε να δώσει και σε αυτή γλάστρες.

Όσο απασχολούσε το θύμα του, εμφανίστηκε ο συνεργός του, ο οποίος πήδηξε πάνω από το μπαλκόνι του ισογείου και εισέβαλε στο διαμέρισμα. Ανυποψίαστη η ηλικιωμένη είδε λίγη ώρα μετά ότι της είχαν αρπάξει περίπου 1.000 ευρώ μέσα στο σπίτι.

Σε συναγερμό πάντως βρίσκονται οι αρχές για τους παραδοσιακούς εισαγόμενους χριστουγεννιάτικους πορτοφολάδες που θα καραδοκούν σε κάθε κατάστημα και σε κάθε γωνία, περιμένοντας να κάνετε το μοιραίο λάθος .....

Προσοχή λοιπόν γιατί τα χρήματα είναι σαν το νερό... Προσέχουμε για να έχουμε.

Του Δημήτρης Καραστεφανή
Πηγή ΣΚΑΙ
6.12.2011

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis