Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Το Νοσοκομείο της Ρόδου

Το νοσοκομείο που εξυπηρετεί όλα τα Δωδεκάνησα, αλλά και περισσότερους από δύο εκατομμύρια τουρίστες κάθε τουριστική σεζόν μετατράπηκε σε Κέντρο Υγείας λόγω έλλειψης προσωπικού.
Το αποτέλεσμα είναι οι 200.000 κάτοικοι της Δωδεκανήσου να μείνουν στο έλεος του Θεού καθώς οι ασθενείς για μια εγχείρηση θα αναγκάζονται να ταξιδέψουν έως την Αθήνα.
Εκτός από τον κίνδυνο να συμβεί κάτι επείγον, υπάρχει και η επιβάρυνση στην τσέπη των ασθενών καθώς θα πρέπει να πληρώσουν και αεροπορικά εισιτήρια για τη μεταφορά τους σε μια πολύ δύσκολη οικονομικά εποχή.
Το Νοσοκομείο της Ρόδου διαθέτει τα πιο σύγχρονα μηχανήματα από την πρώτη στιγμή που άνοιξε, αλλά δεν διέθετε έμπειρο και επαρκή αριθμό προσωπικού να τα χειριστεί. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αναπλήρωσε το προσωπικό του μοναδικού νοσοκομείου στα Δωδεκάνησα, αλλά άφησε τις συμβάσεις των εργαζομένων να λήξουν και τους εργαζομένους που συνταξιοδοτήθηκαν δεν τους αντικατέστησε ποτέ.
Και όλα αυτά στη Ρόδο, σε έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς παγκοσμίως. Αίσχος, με την υγεία δεν παίζουν.
 
Του Σ. Καραγιάννη
Πηγή ΤΑ ΝΕΑ

Σχόλιο δικό μας : 
Τα προβλήματα με τις ελλείψεις προσωπικού δεν είναι τωρινά. Χρονολογούνται εδώ και δεκαετίες. Θυμάμαι ότι κάποτε ο σύλλογος Rottary είχε δωρίσει ασθενοφόρο στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο και αυτό σάπιζε παρκαρισμένο έξω από το Νοσοκομείο επί χρόνια επειδή λέει δεν προβλεπόταν θέση οδηγού!!!!!! Το ίδιο ισχύει γενικότερα και για άλλες περιπτώσεις όπως για παράδειγμα με την  αγορά πανάκριβων σύγχρονων μηχανημάτων τα οποία και αυτά σαπίζουν επειδή δεν υπάρχουν άτομα που να γνωρίζουν πως χρησιμοποιούνται. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι φταίει, αυτό όμως που είμαι σε θέση να κατανοώ όπως κάθε νοήμων άνθρωπος είναι ότι το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη προσωπικού αλλά ο κακός συντονισμός από τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες. Εάν γινόταν σωστός καταμερισμός προσωπικού σε όλη την επικράτεια αναλόγως του αριθμού ασθενών που εξυπηρετεί κάθε Νοσκομείο δεν θα επικρατούσε αυτό το χάος. Δεν είναι δυνατόν όλοι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό να είναι συσσωρευμένοι στην Αθήνα (κυρίως) και την Θεσσαλονίκη.....Από εκεί ας ξεκινήσουν την αναδιάρθρωση και θα διαπιστωθεί ότι το προσωπικό φτάνει και περισσεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis