Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Ομολογιούχοι - Φυσικά πρόσωπα

 Γράφει σε επιστολή του προς την εφμ Καθημερινή ο κ. Ν. Αναστασόπουλος :

"Kύριε διευθυντά
Ως τακτικός αναγνώστης της κυριακάτικης έκδοσης της εγκρίτου εφημερίδος σας, επιθυμώ με την επιστολή αυτή να εκφράσω την απορία μου και συγχρόνως τη διαμαρτυρία μου για το γεγονός της πλήρους εκ μέρους σας αποσιώπησης ενός θέματος που και αφορά σημαντικό αριθμό Eλλήνων –άνω των 13.000 προσώπων– και συνάμα έχει ευρύτερες ποιοτικές διαστάσεις για την αξιοπιστία της χώρας μας. 
Oπως είναι γνωστό, το παραπάνω πλήθος φυσικών προσώπων, μικροί και μεσαίοι αποταμιευτές, τοποθέτησαν τις οικονομίες τους, εμπιστευόμενοι το κράτος σε ομόλογα, ύψους 3 δισ. ευρώ και κατά άλλους 5 δισ., στην πρωτογενή αγορά έπειτα από σύσταση των ελληνικών τραπεζών. Σήμερα το ελληνικό κράτος προτίθεται να τιμωρήσει όλους αυτούς που θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να το εμπιστευθούν, αντί όπως έκαναν οι περισσότεροι να στείλουν τα χρήματά τους εκτός Eλλάδος και να εξασφαλίσουν τις αποταμιεύσεις των.
Γενικότεροι λόγοι ενδεχόμενης διακριτικής μεταχείρισης των Eλλήνων δημιουργούν το πρόβλημα, όπως λέει η κυβέρνηση που μέσω του υπουργού Oικονομικών δεσμεύθηκε στη Bουλή για κάποια λύση. Tο θέμα της αξιοπιστίας του ελληνικού Δημοσίου, η βέβαιη αποχή των αποταμιευτών στο μέλλον από αγορές ομολόγων, η αύξηση, αντί της επαναφοράς, των κεφαλαίων εκτός Eλλάδος δεν φαίνεται ότι απασχολούν την κυβέρνηση.
Tο θέμα αυτό, που από αρκετές εφημερίδες στη σωστή του διάσταση προβλήθηκε, θα ανέμενε ο αναγνώστης σας ότι θα συμπεριλαμβανόταν και στην εφημερίδα σας.
Δυστυχώς αποσιωπήθηκε πλήρως και οι αναγνώστες σας που ανέμεναν και τη σχετική ηθική υποστήριξη, έμειναν με την πικρία και οι ομολογιούχοι με την αναμονή της τιμωρίας από ένα «ανάλγητο και αχάριστο κράτος» που διώχνει τους πολίτες του με αυτές του τις αποφάσεις εκτός Eλλάδος.
Θέλω να ελπίζω ότι έστω και τώρα η εφημερίδα σας θα εντάξει το θέμα αυτό στην επόμενη έκδοσή της, στηρίζοντας την κατηγορία των φυσικών προσώπων που εμπιστεύθηκαν τις αποταμιεύσεις των στο ελληνικό κράτος.
Nικος Aναστασοπουλος"

4.3.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis