Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Διαγράφονται χρέη 24 δισ. ευρώ!!!!

Στη διαγραφή 24 δισ. ευρώ προχωρεί το Δημόσιο αφού έχει διαπιστώσει ότι δεν πρόκειται ποτέ να τα εισπράξει. Αυτό προβλέπεται σε διάταξη του εν λόγω νομοσχεδίου. Οπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, που είναι βεβαιωμένα στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΔΟΥ), ανέρχονται σήμερα, με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, σε 32,5 δισ. ευρώ. Από το ποσό αυτό έχει χαρακτηριστεί από τις ίδιες τις υπηρεσίες ανεπίδεκτο είσπραξης ποσό 23,9 δισ. ευρώ. Για τον χαρακτηρισμό των χρεών αυτών ως ανεπίδεκτων είσπραξης τεκμαίρεται ότι έχουν γίνει από τις υπηρεσίες ενέργειες από τις οποίες δεν προέκυψε δυνατότητα είσπραξης. Κατ΄ ελάχιστον θα πρέπει να έχει γίνει έρευνα για τον εντοπισμό των οφειλετών και των λοιπών προσώπων που ευθύνονται αλληλέγγυα με το νομικό πρόσωπο για την καταβολή των χρεών, οι οποίοι είτε δεν έχουν ανευρεθεί ή εφόσον ανευρέθηκαν δεν είναι κάτοχοι περιουσιακών στοιχείων που να καλύπτουν μέρος ή το σύνολο του χρέους.

Με τις υφιστάμενες διατάξεις δεν υπάρχει δυνατότητα διαγραφής ανεπίδεκτης είσπραξης απαίτησης, με μόνη εξαίρεση την οίκοθεν αίτηση διαγραφής του προϊσταμένου της ΔΟΥ στην περίπτωση αποβιώσαντος οφειλέτη που δεν έχει περιουσιακά στοιχεία και οι κληρονόμοι του έχουν αποποιηθεί την κληρονομιά.

Η προτεινόμενη διαδικασία διαγραφής προβλέπει τη συγκρότηση νέας ειδικής για τον λόγο αυτόν γνωμοδοτικής επιτροπής η οποία θα συνεξετάζει όλα τα υποβαλλόμενα στοιχεία που θα πρέπει να τεκμηριώνουν και να αποδεικνύουν το ανεπίδεκτο της είσπραξης. Εφόσον υπάρχει πιθανότητα μερικής είσπραξης, δεν χωρεί υποβολή αιτήσεως διαγραφής. Για την πλήρη κατοχύρωση των δικαιωμάτων του Δημοσίου, με τη διάταξη εισάγεται και διαδικασία αναβίωσης των οφειλών σε οποιαδήποτε περίπτωση προκύψει δυνατότητα έστω και μερικής είσπραξης της διαγραφείσας απαίτησης.

Πηγή Το Βήμα
12.12.2010

Σημείωση δική μας :
Τι λέτε ρε παιδιά? Ετσι εύκολα διαγράφονται 23,9 δις ευρώ?????
Τελικά μπρίκια κολλάνε οι εισπρακτικοί μηχανισμοί του Δημοσίου? Λύσεις αντί της διαγραφής του χρέους υπάρχουν :
α) Να καταργηθούν οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί του κράτους και να ανατεθεί η είσπραξη σε ιδιωτικούς φορείς. Εάν είναι ανίκανοι να εισπράξουν το 73,54 % (!!!!!) των συνολικά βεβαιωμένων οφειλών τότε αυτό σημαίνει πως είναι ανίκανοι να κάνουν τη δουλειά τους άρα επιβάλλεται να αντικατασταθούν. Δεν θα πληρώσω πάλι εγώ (ο πολίτης) την ανικανότητα των κρατικών μηχανισμών.
β) Οσους οφειλέτες αδυνατούν να εντοπίσουν οι κρατικές αυπηρεσίες, αντί να συστήσουν νέες επιτροπές (συνήθως αναποτελεσματικές), να πληρώσουν ντετέκτιβ να τους βρουν. Οταν εξέδιδαν φορολογικά στοιχεία οι εφορίες δηλαδή δεν γνώριζαν πως οι συγκεκριμένοι ήταν αγνώστου διαμονής? Προφανώς (για ευνόητους λόγους δεν έκαναν τους απαραίτητους ελέγχους) . Τώρα να ψάξουν να τους βρουν!!!!
γ) Οσοι οφειλέτες δεν έχουν περιουσιακά στοιχεία μπορούν κάλλιστα να ξεπληρώσουν το ελληνικό Δημόσιο με αντάλλαγμα την κοινωνική εργασία π.χ. να τους βάλουν να μαζεύουν τα σκουπίδια που έχουν πλημμυρίσει τον τόπο μας και για κάθε μέρα που εργάζονται να αφαιρείται ένα ποσοστό του χρέους τους μέχρι της πλήρους εξόφλησης των οφειλών τους..

Τέλος εάν τίποτα από τα παραπάνω δεν θεωρηθεί εφικτό, υπάρχει και άλλος τρόπος :
Να κληθούν οι 300 βουλευτές (που φέρουν την ευθύνη για τη διακυβέρνηση αυτού του τόπου) να καταβάλλον σε δόσεις και με περικοπές του μισθού τους αυτά τα χρήματα.

Αλλη λύση δεν βλέπω....και μη μου πει κανείς πως θα δανειστούμε χρήματα για να καλύψουμε  εμείς και αυτή τη μαύρη τρύπα, ή πως θα φορολογηθεί ο απόμαχος συνταξιούχος για αυτά τα κονδύλια γιατί.......
Αντε πια.....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis