Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Ερχεται καυτή απεργιακή εβδομάδα

Σειρά κινητοποιήσεων έχουν προγραμματίσει εργαζόμενοι διαφόρων κλάδων την ερχόμενη εβδομάδα, αντιδρώντας στα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της τρόικας και τους όρους του μνημονίου. 

Ενόψει και της ψήφισης την Τρίτη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος του πολυνομοσχεδίου που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει σαρωτικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις με μειώσεις μισθών στις ΔΕΚΟ και στον ιδιωτικό τομέα- σε παναττική στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 15.00 και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος στις 13.00 προχωρά την ίδια ημέρα η ΓΣΕΕ
Στάση εργασίας την ίδια ώρα αποφάσισε και η ΑΔΕΔΥ «Οι εργαζόμενοι της χώρας εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους στο πολυνομοσχέδιο «σκούπα» στον Ιδ. Τομέα στις ΔΕΚΟ και στη Διαιτησία (ΟΜΕΔ)», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, όπου μεταξύ άλλων τονίζεται ότι ο αγώνας των εργαζομένων θα κορυφωθεί με τη 24ωρη γενική απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που έχει προκηρυχθεί για την Τετάρτη. Στη γενική απεργία της Τετάρτης συμμετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ. 

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας, οι οποίοι αντιδρούν στο σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστικών συγκοινωνιών που προωθεί η κυβέρνηση. Ξεκινούν με στάσεις εργασίας 10.00 έως 16.00 την Κυριακή και 11.00 έως 17.00 τη Δευτέρα, ενώ αναμένονται και νέες αποφάσεις για κλιμάκωση εν όψει και της γενικής απεργίας της Τετάρτης. 

Επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν εξαγγείλει για την ερχόμενη εβδομάδα και οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ .  Συγκεκριμένα έχουν κηρύξει τρίωση στάση εργασίας (12.00-15.00) την Τρίτη και 24ωρες απεργίες την Τετάρτη και την Πέμπτη.Για το λόγο αυτόν, αναβάλλεται για τουλάχιστον μία εβδομάδα η εφαρμογή του νέου πλέγματος των δρομολογίων του προαστιακού, που επρόκειτο να αρχίσει από αύριο. 

Τράπεζες

Την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 14 και 15 Δεκεμβρίου αποφάσισε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεως Ελλάδος ΟΤΟΕ .Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή, για την κατ' επίφαση στήριξη της ελληνικής οικονομίας πλήττει τον πυρήνα της υπόστασης του συνδικαλιστικού κινήματος, γιατί καταφέρνει ισχυρό πλήγμα στις συλλογικές συμβάσεις και τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών της, η ΟΤΟΕ προγραμματίζει συγκέντρωση την Τρίτη 14/12, 1.00 μ.μ., στο Σύνταγμα και την Τετάρτη 15/12, 11.00 π.μ., στο Πεδίον του Αρεως.Απεργία διαρκείας από τη Δευτέρα προανήγγειλαν οι εργαζόμενοι της ΑΤΕbank. 

Μέσα μαζικής Ενημέρωσης

Σε 24ωρες απεργίες προχωρούν την Τετάρτη 15, Παρασκευή 17 και Σάββατο 18 Δεκεμβρίου και οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ζητώντας μεταξύ άλλων «την άμεση υπογραφή ΣΣΕ και τη δέσμευση για αποφυγή κάθε τακτικής που αποσκοπεί στην αποδόμηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας». 

11.12.2010

Σημείωση δική μας :
Θα επαναλάβω μια απορία που κατά καιρούς έχω εκφράσει : 
Γιατί εδώ και λίγο καιρό, όποτε διοργανώνονται μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις συμπίπτει να απεργούν και οι δημοσιογράφοι???? Δεν μπορούν δηλαδή οι δημοσιογράφοι να απεργήσουν άλλες ημερομηνίες???? Δεν είναι χρέος τους να καλύπτουν τα σημαντικά γεγονότα του τόπου μας και να ενημερώνουν τον πολίτη? Ειδικά σε περιόδους μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων.
Τις προάλλες (μια Πέμπτη βράδυ) βρισκόμουν στο κέντρο της Αθήνας,. Βγαίνοντας από τη δουλειά μου αντίκρυσα φωτιές να μαίνονται, κάδοι να καίγονται και άκουσα πως είχε καεί ένα λεωφορείο (δεν ξέρω αν είναι αλήθεια). Μαινόταν ο γνώριμος κλεφτοπόλεμος ανάμεσα στις δυνάμεις των ΜΑΤ και στους "αντιεξουσιαστές". Χαμός γινόταν, είδα κι έπαθα να φύγω αφού όλο το κέντρο ήταν αποκλεισμένο. Επιστρέφοντας στο σπίτι προσπάθησα να ακούσω από τις ειδήσεις τι είχε συμβεί. Ακρα του τάφου σιωπή!!!! Ούτε καν αναφέρθηκαν στα επεισόδια......
Και την ημέρα που κάηκαν οι υπάλληλοι της Marfin, πάλι απεργία είχαν....
Τυχαίο????

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis