Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

"Γιώργο άντε γειά..."

Soloup - Εφμ Ποντίκι 3.11.11
Της Μιχαλούς

Σαν να μην τρέχει τίποτα ο ΓΑΠ  και με καθεστωτική αντίληψη απήγγειλε τον λόγο στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ …Είχε τον αέρα Πρωθυπουργού έδωσε και σημεία για το πώς θα κινηθεί η πολιτική του από εδώ και εξής (!) Ξεκαθάρισε ότι δεν παραιτείται  και τόνιζε με σαφήνεια ότι «Είμαστε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας» - ακόμη και όταν η Διαμαντοπούλου του έθεσε το ζήτημα . Θεωρεί ότι η πολιτική του είναι πετυχημένη ενώ είπε ότι  η πρόταση για το δημοψήφισμα είχε θετικές και ευεργετικές ιδιότητες και άλλα τέτοια κουλά! Η πραγματικότητα ξεπερνά την φαντασία!!!
Τους έκανε όλους άνω κάτω και  παζάρεψε την παραίτηση  του, παρότι νωρίτερα ο Λοβέρδος  του είχε επισημάνει να μην προσπαθήσει να υφαρπάξει την ψήφο της κοινοβουλευτικής ομάδας!
Εκείνος σκέφτηκε δεν βαριέσαι ας κάνω ότι δίνω το δακτυλίδι στον Βενιζέλο για τις εκλογές για όποτε(!) ώστε να τον έχω με το μέρος μου και βλέπουμε…
Έτσι αναγκαστικά το τιμόνι μετά το πήρε ο Μπένι τονίζοντας βεβαίως βεβαίως ότι τοποθετείται ως υπουργός Οικονομικών… "χαιρέτισε και την αποδοχή της δανειακής σύμβασης από τον Αντώνη Σαμαρά", ο οποίος μάλλον βιάστηκε να τοποθετηθεί υπέρ και επιχείρησε να αλυσοδέσει την  Ν.Δ. σε συναίνεση  ώστε να προχωρήσει η δανειακή σύμβαση για το καλό του τόπου (!) και μετά να συζητήσουν τα περί κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
Τότε ήταν που έγινε και το απόλυτο αλαλούμ από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δεν μίλησαν και ζητούσαν τον λόγο. Η Βάσω Παπανδρέου του τα έριξε λέγοντας "Είσαι εκτός τόπου και χρόνου, η εικόνα σου είναι θλιβερή, δεν έχεις ιδέα από την κατάσταση που υπάρχει στην κοινωνία", ο Δ. Λιντζέρης διευκρίνιζε ότι δεν θα ψηφίσει αύριο στη διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης, η Εύα Καϊλή φώναζε αίσχος όταν αφαιρέθηκε ο λόγος από την Κ.Ο.. Κανονικό μπάχαλακι  με τους δικούς του να διακόπτουν την συνεδρίαση!
Την ίδια ώρα με άρθρο του τον  CNN τον προέτρεπε  να βεβαιωθεί αν θα τον περιμένει ελικόπτερο… Κάπως έτσι μετά από λίγη ώρα ο Παπανδρέου τα γύρισε πάλι στη Βουλή. Είπε ότι δεν είναι γαντζωμένος στην καρέκλα του και ότι είναι διατεθειμένος να γίνει συνεννόηση με τον Σαμαρά και να προχωρήσει και ο ίδιος στις αποφάσεις που θα τον οδηγήσουν σε παραίτηση από την πρωθυπουργία!
Ωστόσο δεν είναι λίγοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και κορυφαίοι υπουργοί που φοβούνται ότι προσπαθεί να τους εξαπατήσει για άλλη μια φορά προκειμένου να υφαρπάξει την θετική τους ψήφο
Είναι ολοφάνερο ότι η Πρωθυπουργάρα μας με τον έναν ή τον άλλο τρόπο είναι πλέον παρελθόν δεν την γλιτώνει με τίποτα. Το χειρότερο όμως είναι ότι μαζί με την καταβαράθρωση του, ο Γιωργάκης έβαλε και την χώρα μας σε πορεία αργού θανάτου. Μας παίρνει μαζί του στο Χάος... Ολόκληρη η Ευρώπη σήμερα σκέφτεται να απαλλαγεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από το πειραματόζωο της με τον πιο ανώδυνο τρόπο.

4.11.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis