Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Κυβερνητική αντεπίθεση με βίντεο (Απολογισμός 20 μηνών)

"Μέσα σε 20 μήνες έγιναν όσα δεν έγιναν χρόνια ολόκληρα" είναι η κεντρική ιδέα του βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ελληνικής κυβέρνησης με θέμα το κυβερνητικό έργο των τελευταίων 20 μηνών.

"Μέσα σε 20 μήνες έγιναν όσα δεν έγιναν χρόνια ολόκληρα" είναι η κεντρική ιδέα του βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ελληνικής κυβέρνησης με θέμα το κυβερνητικό έργο των τελευταίων 20 μηνών.
Με προφανή στόχο να διασκεδάσει διαφωνίες και κριτικές, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο με επικείμενη την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, το βίντεο, μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι η προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης έγινε "για να γλιτώσουμε από την χρεοκοπία".
"Εξασφαλίσαμε ένα πρωτόγνωρο μηχανισμό στήριξης ύψους 110 δισ. ευρώ και για να εξασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας καταφέραμε την μεγαλύτερη μείωση του ελλείμματος που πέτυχε ποτέ χώρα στην ευρωζώνη" υπογραμμίζεται στο βίντεο και τονίζεται, επίσης, ότι:
"Για να βγούμε από την κρίση καλύτεροι ως χώρα και ως πολίτες, αφήνουμε πίσω όσα μας έβλαψαν και παλεύουμε για μια νέα νοοτροπία, με μεγαλύτερη διαφάνεια παντού, με όλες τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, με όλες τις υπογραφές και τις αποφάσεις στο διαδίκτυο και με τη δημιουργία ανεξάρτητης στατιστικής αρχής".
Σκίτσο του Γιάννη Ιωάννου (Έθνος, 27.04.2010)

Στο βίντεο γίνεται, επίσης, αναφορά στις αλλαγές στο Δημόσιο, στο πρόγραμμα "Καλλικράτη", στη μείωση των λειτουργικών δαπανών του δημοσίου, στη μείωση των ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ κατά 20% το 2010, στη μείωση των δαπανών των δημόσιων νοσοκομείων, στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση και στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.
Τέλος, γίνεται αναφορά στη μείωση τιμών σε χιλιάδες φάρμακα, στη μείωση της φορολογίας για εισοδήματα μέχρι 40.000 ευρώ, στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με πρόστιμα 3,4 δισ. ευρώ το 2010 κ.ά.
Το βίντεο καταλήγει αναφέροντας: "Για να νοιώσουμε και πάλι αισιόδοξοι, περήφανοι και δυνατοί, συνεχίζουμε. Έχουμε δρόμο μπροστά μας αλλά θα τα καταφέρουμε… Αλλάζουμε μαζί, είναι το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση κάνοντας τον απολογισμό του έργου της, στους 20 πρώτους μήνες".

Πηγή ΕΘΝΟΣ
5.6.2011

Σχόλιο δικό μας :
Είναι να απορεί κανείς με το σλόγκαν της κυβέρνησης : "110 Ευρώ πρωτόγνωρος μηχανισμός στήριξης" Να ρωτήσω κάτι ? Από πότε η αύξηση δανεισμού μιας χώρας αποτελεί επίτευγμα????? Κανείς δεν αμφισβητεί πως έχουν γίνει προσπάθειες για καλύτερο έλεγχο των οικονομικών του κράτους. Το κακό είναι πως δεν φαίνεται φως στον ορίζοντα αφού αφενός τα μέτρα δεν φαίνεται να είναι αποτελεσματικά και αφετέρου τα περισσότερα δάνεια οδηγούν αναμφισβήτητα σε μεγαλύτερες μαύρες τρύπες, καταβολή περισσότερων τόκων κ.ο.κ. Οταν ολόκληρη η οικονομία βυθίζεται καθημερινά σε ολοένα και μεγαλύτερο τέλμα, όταν παρά τα επαχθή μέτρα και την επιβάρυνηση ΜΟΝΟ των χαμηλών εισοδηματικών τάξεων με απομύζηση του πενιχρού εισοδήματός τους, όταν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες καθημερινά κλείνουν τις επιχειρήσεις τους και παραχωρούν τα ηνία στην έλευση των πολυεθνικών, όταν το κέντρο της Αθήνας ζει μέσα στην ανασφάλεια με την εγκληματικότητα να αυξάνεται, όταν οι λαθρομετανάστες μπαινοβγαίνουν ανεξέλεγκτα στη χώρα, όταν κάθε οικονομικό μέτρο έπειτα από λίγο αποσύρεται ως ανεπιτυχές, όταν ούτε καν το μνημόνιο ΔΕΝ έχει εφαρμοστεί όσον αφορά την περικοπή των δημοσίων δαπανών, όταν αντί να μειώνονται οι δαπάνες αυξάνεται το κόστος δανεισμού και οι άμεσοι ή εμμεσοι φόροι, πως είναι δυνατόν να προβάλλεται ως επίτευγμα το υπέρογκο ποσό των 110 δισ Ευρώ που δανειζόμαστε το οποίο προστίθεται στον παλαιότερο δανεισμό και τον ενισχύει?????

Από την χρεωκοπία θα γλυτώναμε εάν άμεσα μειωνόταν ο αριθμός των βουλευτών σε 150, εάν έπαυε η γελοία χρηματοδότηση των κομμάτων από τον κρατικό κορβανά, εάν έπαυαν να χρηματοδοτούνται/μισθοδοτούνται τα συνδικαλιστικά στελέχη, όταν εν γένει στηριζόταν ο λαός να ξεπεράσει τη δύσκολη αυτή περίοδο και οι μικρομεσσαίες επιχειρήσεις δεν οδηγούνταν στο κλείσιμο. Ο κορμός της ελληνικής οικονομίας πάντοτε ήταν οι οικογενειακές επιχειρήσεις και γενικότερα οι μικρομεσαίοι, ένας κλάδος που εδώ και αιώνες στήριζαν την ελληνική οικονομία και τώρα μέρα με την ημέρα αφανίζεται, στη θέση τους ξεφυτρώνουν πολυεθνικές που κατακλύζουν την  αγορά με Κινέζικα προϊόντα χαμηλής ποιότητας και πολλές φορές διακινώντας τα λαθραία. Μα ακόμη και σήμερα τίποτα δεν έχουν αντιληφθεί από τα μηνύματα της κοινωνίας οι (παλαιοί και τωρινοί) κυβερνώντες?????? Τι να πω??????

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis