Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Συγχωνεύονται - καταργούνται 75 φορείς

Στην εξοικονόμηση συνολικά 650 εκατ. ευρώ την περίοδο 2012-2015 θα οδηγήσει η συγχώνευση ή το κλείσιμο δημοσίων φορέων και οργανισμών. 

Όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, σε συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της σημερινής συνεδρίασης της αρμόδιας Διυπουργικής Γνωμοδοτικής Επιτροπής, «το σχέδιο δράσης συγχωνεύσεων-καταργήσεων φορέων του δημοσίου στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος θα αφορά 75 φορείς». Μεταξύ των φορέων που αφορά το σχέδιο, η ΚΕΔ, η ΕΤΑ, η ΕΡΤ ο ΟΔΔΥ το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, η Θέμις Κατασκευαστική, ο ΕΟΜΜΕΧ ο ΟΣΚ, το ΕΘΙΑΓΕ και το ΙΓΜΕ κ.α..

Πιο συγκεκριμένα, το σχέδιο δράσης, η υλοποίηση του οποίου τοποθετείται χρονικά τον Οκτωβριο, αφορά 75 φορείς στους οποίους δίνεται το 80% των επιχορηγήσεων από τον Τακτικό Προϋπολογισμό και δεν ανήκουν στις ΔΕΚΟ. Όπως σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, η συνολική επιχορήγηση των 75 αυτών φορέων είναι της τάξεως των 2,7 δισ. ευρώ ετησίως, ενώ τα όποια οφέλη θα καταγγραφούν στον προϋπολογισμό του 2012.

Σύμφωνα εξάλλου με τον κ. Πάγκαλο, οι περίπου 7.000 υπάλληλοι των υπό συγχώνευση/κατάργηση φορών δεν απολύονται, αλλά θα αξιοποιηθούν αφού πρώτα αξιολογηθούν από το ΑΣΕΠ

Πηγή Ναυτεμπορική
1.6.2011


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis