Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Δημοκρατική Αριστερά: Εγκατελειμμένο το Αρχαιολογικό Μουσείο εν μέσω καλοκαιριού

Μόνο 8 από τις συνολικά 64 αίθουσες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου βρίσκονται σε λειτουργία, όπως καταγγέλλουν βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς. Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο βρίσκεται στη Λ. Πατησίων, σε  ένα από τα επιβλητικότερα κτήρια της Αθήνας και φιλοξενεί μέσα του πάνω από 11.000 πολύ σημαντικά εκθέματα. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση τύπου που απέστειλε η Δημοκρατική Αριστερά, τα τελευταία χρόνια το ΕΑΜ παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης αφού λόγω έλλειψης προσωπικού, μόνο 8 από τις 64 αίθουσές του λειτουργούν ενώ τις Κυριακές το πωλητήριο του μουσείου παραμένει κλειστό. 

Ο μεγάλος κήπος που βρίσκεται έξω από το μουσείο και είναι από τους μοναδικούς της περιοχής, συντηρείται με έξοδα των «Φίλων του Μουσείου». 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχουν λήξει οι συμβάσεις 200 υπαλλήλων και σήμερα απασχολούνται σε αυτό μόνον 30. Η προκήρυξη για την πρόσληψη 115 νέων συμβασιούχων έχει γίνει, η επιλογή ολοκληρώθηκε, αλλά εκκρεμεί η τελική έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.
Εκτός από τις πλούσεις συλλογές που εκτίθονται στο μουσείο, διαθέτει και πλούσιο φωτογραφικό αρχείο, βιβλιοθήκη με σπάνιες εκδόσεις, αίθουσες περιοδικών εκθέσεων, αμφιθέατρο διαλέξεων, καθώς και ένα από τα μεγαλύτερα πωλητήρια του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων. 

Κατόπιν όλων αυτών οι βουλευτές Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός, ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό:
• Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου σε φυλακτικό και λοιπό προσωπικό και να επαναλειτουργήσουν όλες οι αίθουσες και το πωλητήριο, δεδομένης της έναρξης της τουριστικής περιόδου στη χώρα μας;
• Δεδομένου ότι η προκήρυξη για την πρόσληψη 115 νέων συμβασιούχων έχει γίνει και η επιλογή έχει ολοκληρωθεί, πότε πρόκειται να δοθεί η τελική έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του μεγαλύτερου μουσείου της χώρας; 

1.6.2011


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis