Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Η νεοελληνική τέχνη μέσα από τα ημερολόγια της ΑΓΕΤ Ηρακλής

Βυζάντιος Βραδυνός περίπατος Υδατογραφία σε ημερολόγιο 1993
Πρόκειται για μια αναδρομική έκθεση, που θα συμπεριλάβει έργα από όλα τα ημερολόγια της ΑΓΕΤ, με χρονολογική σειρά, ώστε να επισημανθεί, με τον τρόπο αυτό, η αδιάλειπτη παρουσία τους στην καθημερινή ζωή για μια περίοδο μεγαλύτερη των πενήντα ετών.


Η συλλογή έργων Τέχνης της ΑΓΕΤ Ηρακλής έχει παραχωρηθεί στο Μουσείο Μπενάκη για 19 χρόνια και στο πλαίσιο της όσο το δυνατόν καλύτερης και αρτιότερης προβολής και αξιοποίησής της, διοργανώνεται η πρώτη έκθεση με έργα από τη συλλογή, από τις 26 Οκτωβρίου.

Μεταξύ των ζωγράφων που θα παρουσιασθούν είναι εκπρόσωποι της «παλαιότερης» γενιάς, όπως ο Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας, ο Γιάννης Μόραλης, ο Γιάννης Τσαρούχης, ο Σπύρος Βασιλείου, ο Γιάννης Σπυρόπουλος, αλλά και αρκετοί νεότεροι, όπως ο Παναγιώτης Τέτσης, ο Αλέκος Λεβίδης, ο Γιώργης Βαρλάμος, ο Δημήτρης Μυταράς και ο Αλέκος Φασιανός.

Θα παρουσιαστούν τέλος και ορισμένα έργα από τα ημερολόγια, τα οποία εκτός από το γεγονός ότι αποτελούν πλέον ιστορικά τεκμήρια, είναι και από μόνα τους μικρά έργα τέχνης.

Πληροφορίες: Κεντρικό κτήριο Μουσείου Μπενάκη, Κουμπάρη 1, 210 3671000, εγκαίνια 25 Οκτωβρίου, διάρκεια έκθεσης 26 Οκτωβρίου– 4 Δεκεμβρίου 2011.

Πηγή Click@Life

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis