Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Διεθνής αντίδραση για τους φόρους στα ακίνητα

Ψήφισμα κατά της υπερφορολόγησης της ακίνητης ιδιοκτησίας, ιδιαίτερα στις χώρες που ταλανίζονται από υψηλό δημόσιο χρέος, ενέκρινε παμψηφεί το διοικητικό συμβούλιο της Διεθνούς Ενώσεως Ιδιοκτητών Ακινήτων (UIPI), που συνεδρίασε την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, υπό την προεδρία του προέδρου της, Στράτου Παραδιά. 
 
Σύμφωνα με το ψήφισμα, η αφόρητη φορολογία στην ιδιοκτησία και την ανάπτυξη ακινήτων θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε μειωμένη ανοικοδόμηση και οικονομική δραστηριότητα και κατά συνέπεια σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση τις οικονομίες τους. 
 
Πάντως, η UIPI, που αντιπροσωπεύει τις απόψεις και τα συμφέροντα πολλών εκατομμυρίων ιδιοκτητών ακινήτων από 25 ευρωπαϊκές χώρες, διακήρυξε ότι είναι η απαραίτητη υποχρέωση όλων των πολιτών να συμβάλουν έκαστος με το μερίδιο που του αναλογεί, στα δημόσια ταμεία, σύμφωνα με τη φοροδοτική τους ικανότητα. 
 
Ωστόσο, η επιβολή πολλαπλών αφόρητων επιβαρύνσεων επί της ακίνητης περιουσίας, που είναι αδύνατο να καταβληθούν από τους ιδιοκτήτες, θα οδηγήσει σε κατάσχεση/δήμευσή τους.
 
22.10.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis