Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

«Αχ, τζάμπα καίει η λάμπα...»

Κυρία Φοίβη, Υπουργός αποκάλεσε το κίνηµα «∆εν πληρώνω, δεν πληρώνω» τσαµπατζήδες. Εχω να σηµειώσω τα εξής:

Για τις µετακινήσεις των βουλευτών µε σιδηρόδροµο, υπεραστικά λεωφορεία ή πλοία γραµµών υπάρχει ατέλεια (τζάµπα).

Για τους βουλευτές της περιφέρειας διατίθενται ετησίως 104 εντολές µετακίνησής τους αεροπορικώς (τζάµπα).

Αναφορικά µε τα έξοδα κίνησης (εκτός από τις ατέλειες και τα τζάµπα εισιτήρια) στους βουλευτές Επικρατείας, Α’ και Β’ Αθηνών, Α’ και Β’ Πειραιώς, αλλά και σε όσους οι περιφέρειές τους διαθέτουν αεροπορική σύνδεση µε την Αθήνα καταβάλλεται το ποσό των 450 ευρώ, ενώ στους βουλευτές των οποίων οι περιφέρειες είναι πιο κοντά στην πρωτεύουσα καταβάλλονται 600 ευρώ, σε όσους βρίσκονται µακριά 750 ευρώ και στους βουλευτές Κυκλάδων και ∆ωδεκανήσου 1.000 ευρώ (τζάµπα).

Τα αυτοκίνητα παρέχονται στους βουλευτές µέσω σύµβασης χρηµατοδοτικής µίσθωσης µε εταιρεία leasing (τζάµπα).

Επιπλέον οι βουλευτές λαµβάνουν επίδοµα οργάνωσης γραφείου – για τους βουλευτές Επικρατείας, Α’ και Β’ Αθηνών, Α’ και Β’ Πειραιώς 1.200 ευρώ και της περιφέρειας 1.500 ευρώ, αφορολόγητα (τζάµπα).

Επίσης τους παρέχεται επίδοµα οικογενειακών βαρών βάσει δήλωσης για την οικογενειακή κατάστασή τους. Ισχύει δε ό,τι για τους δηµοσίους υπαλλήλους: 10% για τον έγγαµο και 5% για κάθε παιδί (τζάµπα).

Για τις επιστολές που λαµβάνουν οι πολίτες από τους εκλεγµένους εκπροσώπους τους καταβάλλεται στους βουλευτές κάθε µήνα ποσό που αντιστοιχεί σε 1.000 επιστολές και διπλασιάζεται τα Χριστούγεννα και το Πάσχα (τζάµπα).

Οσον αφορά τα (σταθερά) τηλέφωνα που χρησιµοποιούν ατελώς, υπάρχουν διαβαθµίσεις: στους βουλευτές Επικρατείας, Α’ και Β’ Αθηνών, Α’ και Β’ Πειραιώς παρέχονται επτά τηλεφωνικές συνδέσεις, στους υπολοίπους οκτώ. Η ατέλεια βαρύνει βεβαίως τη Βουλή µέχρι συνολικού ποσού 13.500 ευρώ ετησίως για κάθε βουλευτή και για το σύνολο των συνδέσεων, ενώ καλύπτει και γραµµή Internet (τζάµπα). Σχετικά µε την κινητή τηλεφωνία κάθε βουλευτής δικαιούται µία γραµµή σύνδεσης και η Βουλή τού καλύπτει µηνιαίως ώς 250 ευρώ πλέον των παγίων τελών (τζάµπα).

Οι εξ επαρχίας βουλευτές για τη στέγασή τους δικαιούνται να µένουν σε ξενοδοχείο ή να µισθώνουν οικία στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και να λαµβάνουν µηνιαίως 1.000 ευρώ (τζάµπα).

Η Βουλή µισθοδοτεί και έναν επιστηµονικό συνεργάτη για κάθε βουλευτή, ο οποίος και τον προσλαµβάνει µε την προϋπόθεση ότι θα απασχολείται πλήρως (τζάµπα).

Επίσης κάθε βουλευτής έχει το δικαίωµα να αποσπά τρεις συνεργάτες από το ∆ηµόσιο, ενώ του διατίθεται και ένας αστυνοµικός για την προσωπική φρούρησή του (τζάµπα).

Και όλα αυτά βέβαια εκτός των «παχυλών» αµοιβών τους.

Ποιοι είναι λοιπόν οι τζαµπατζήδες;

Γιάννης Τζ. Ας του αφιερώσουµε, αγαπητέ Γιάννη, κάτι σε ραπ στίχους από τον B.D.Foxmoor: «Αυτές οι µέρες οι παράξενες που τροµάζουν και σατανάδες και αγγέλους / είναι θαυµάσιες, είναι µια ωραία ψευδαίσθηση του τέλους... / Είναι γιορτή, είναι εξουσία κι η προσδοκία για µεγάλη τιµωρία... / είναι το χρήµα, το τσάµπα κρίµα, είν’ το ρουσφέτι στους θεούς γι’ αθανασία»...



Πηγή ΤΑ ΝΕΑ
27.5.2011


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis