Παρασκευή, 13 Μαΐου 2011

Φιμώνουν τα blogs?

Λόγω του πρόσφατου προβλήματος της διακοπής λειτουργίας του Blogger για μακρύ χορνικό διάστημα (που δεν δικαιολογείται για τα δεδομένα ενός σοβαρού φορέα που παρέχει υπηρεσίες στο κοινό του) μου ήρθε στο μυαλό το παρακάτω κείμενο που είχα διαβάσει στο διαδίκτυο και το αναδημοσιεύω :

"Εμείς δεν θέλουμε να το πιστέψουμε …Αλλά αν είναι έστω και στο παραμικρό αλήθεια αυτό το σχέδιο της Κυβέρνησης, να περάσει “ντροπολογία” για τα blogs πρέπει να αντιδράσουμε καταγγέλλοντας τους στο διαδίκτυο κατά πρώτο. Κατά δεύτερο με δεδομένο ότι η κυβέρνηση στο Government χρησιμοποιεί την wordpress, που αναπτύχθηκε από τα blogs και το ανοικτό λογισμικό να κινητοποιήσουμε τους χρήστες και προς αυτή την κατεύθυνση.

Λοιπόν τι πάνε να κάνουν…Επειδή δεν είναι δυνατή η ονομαστικοποίηση όπως παπαγαλίζουν εδω και χρόνια στους παρόχους των εφαρμογών για τα blogs, πάνε να περάσουν νομοσχέδιο σε συνδυασμό με την γνωμάτευση του Σανιδά σαν αποδεικτικό κυριότητας ενός blogs , την ανιχνεύσιμη ip του χρήστη και πάνω εκεί να στήνουν δικογραφίες. Ετσι πάνε να ξεπεράσουν την πιστοποίηση του παρόχου για την κυριότητα ενός blog !

Δηλαδή μια ακόμα γελοιότητα στις τόσες που γίνονται στην Ελλάδα
Η καραμέλα της ip είναι γνωστή . Τι είναι ip! Είναι ενας αριθμός που απαιτείται να γίνει μία σύνδεση ή επαφή στο internet. Όπως δηλαδή ένας τηλεφωνικός αριθμός.
Μέσο αυτής, όπως και με το κλασικό τηλέφωνο, μπορείς να εντοπίσεις τον κάτοχο.
Επιπλέον δεν πρόκειται για κάτι κρυφό και ο ποιο άσχετος στο internet μπορεί να εντοπίσει ip ! Άλλωστε καταγράφονται και σε main εφαρμογές του διαδικτύου και συνοδεύουν κάθε ηλεκτρονική επικοινωνία. Πχ αν αφήσετε ένα σχόλιο σε blogs ή σε οποιαδήποτε online εφαρμογή o λήπτης ξέρει απο ip προήλθε. Αν στείλετε ενα email ο παραλήπτης ξέρει από ποιά ip του στάλθηκε. Υπάρχουν άπειρες εφαρμογές και απο hoby να εντοπίζεται ip Δηλαδή ένα απλό παιχνιδάκι. Αυτό το παιχνιδάκι θέλουν να το χρησιμοποιήσουν για ποινικοποιήσουν στην Ελλάδα το internet και μάλιστα ως τεχνολογικό επίτευγμα. Σε μια χώρα που έχει μηδαμινή εγκληματικότητα … πέρα απο τους γνωστούς παιδεραστές που μας τους δίνει η interpol. Ετσι η σκληρή εγκληματικότητα είναι ελάχιστη μέσα σε 4.000.000χρήστες. Βέβαια υπάρχει και η καταγγελλόμενη …δυσφημίσεις προσωπικά δεδομένα κλπ …επίσης απειροελάχιστη και συνήθως βασίζεται στην ηλιθιότητα αυτών που την διαπράττουν . Και αντί να εκμεταλλευθούμε το γεγονός να αναπτύξουμε την χώρα ηλεκτρονικά …αυτογελοιοποιούμαστε με σωβρακοφανέλλες ! Για φανταστείτε να ειχαμε εδώ την wordpreess η την blogspot.com Τι μεταφράζεται σε θέσεις εργασίας και έσοδα για το κράτος

Τι σημαίνει αυτό . Με νόμο όλοι όσοι χρησιμοποιείται internet στην Ελλάδα μπορεί να βρεθείτε με μια δικογραφία.
Αυτο είναι όλο …το νταβαντούρι.Και δεν αντιδρά κανείς…
Είτε από άγνοια είτε απο συμφέρον
…Καταδικάζοντας την χώρα στην ηλεκτρονική υπανάπτυξη…και τον σκοταδισμό"

ΠΗΓΗ : http://papatzides.blogspot.com

Σχόλιο δικό μας :
Ξενίζουν πάντως οι πολλές συμπτώσεις : Η σχεδόν ταυτόχρονη προχθεσινή απεργία των δημοσιογράφων και η διακοπή - "  βλάβη  " του Blogger.  Κοινός παρονομαστής : Η διακοπή της ενημέρωσης!!!!!
Τυχαίο ή απλή σύμπτωση????
Δεν βλέπω πάντως μέχρι στιγμής τον Blogger να δίνει πειστικές εξηγήσεις για το θέμα...
Μήπως θα πρέπει να προβληματιστούμε????

Θα δείξει....

3 σχόλια:

tzonakos είπε...

Η συνωμοσιολογία τελευταία αυξάνεται ραγδαία αντι να ησυχάσει. Ολο αυτο ηταν καθαρή σύμπτωση.

dyosmaraki είπε...

@tzonakos
Μακάρι tzonax.
Θα το αποδεχόμουν πως πρόκειται για μια απλή μηχανογραφική ανωμαλία. Συμβαίνουν αυτά (αν ακι όχι πέραν του 24ώρου συνήθως). Αυτό που με παραξενεύει είναι η ταυτόχρονη επιλεκτική διαγραφή κάποιων αναρτήσεων.
Σύμπτωση και αυτό???
Μακάρι...

tzonakos είπε...

Ψάχνω να βρω τι έχασα και εχω καταφέρει να βρω μονάχα οτι χάθηκαν 5 σχόλια στο πιο πρόσφατο άρθρο μου, μια συνταγή μαγειρικής.
Δεν εχω βρει αν χάθηκε κατι άλλο και δεν εχω πληροφόρηση απο άλλους -εννοείται σοβαρούς- για το αν χάθηκαν θέματα ή σχόλια "ενοχλητικά" οπότε να μιλήσουμε για τυχόν δάκτυλο.
Πιο πολύ θα υποψιαζόμουν κάτι άλλο, όπως πχ το οτι η Φέησμπουκ πλήρωσε εταιρεία για να δυσφημίσει την Google. Αυτο συνέβη πράγματι και δεν εχει πέσει ακόμα στην αντίληψή μου αν πέραν της δυσφήμισης παίχτηκε και κατι άλλο όπως ας πούμε δολιοφθορά, χάκεμα άρθρων των blogspot για να δυσφημιστεί εντελώς η Google.
Aυτο το θεωρώ πολύ πιο πιθανό.
Καλή σου μερα.

ShareThis