Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Ανακαλύφθηκαν δύο αποθήκες γεμάτες προϊόντα παρεμπορίου

Δύο χώρους αποθήκευσης και διάθεσης προϊόντων παρεμπορίου εντόπισαν χθες επί της οδού Σωκράτους στο κέντρο της Αθήνας οι αστυνομικές αρχές. Η επιχείρηση έγινε έπειτα από παρακολούθηση υπόπτων, χωρίς, ωστόσο, να επιτευχθεί κάποια σύλληψη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, επιχειρήσεις σε ακόμα τέσσερα κτίρια έγιναν και την περασμένη Δευτέρα, τρία στη Μενάνδρου και ένα στην πλατεία Θεάτρου. Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, εντός των κτιρίων βρέθηκε μεγάλος αριθμός προϊόντων απομιμήσεων που φέρουν τα λογότυπα επώνυμων προϊόντων. Τα προϊόντα αυτά εισάγονται στην Ελλάδα κυρίως από την Κίνα και διατίθενται παράνομα στην αγορά από πλανόδιους αλλοδαπούς μικροπωλητές.

Eπειτα από παρακολούθηση
Τους τελευταίους μήνες, έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον δέκα ανάλογες επιχειρήσεις. Σε μία από αυτές εντοπίστηκε επί της οδού Κολωνού η μεγαλύτερη αποθήκη «όλων των εποχών», με εκατοντάδες χιλιάδες προϊόντα «μαϊμούδες». Τους ανωτέρω χώρους εντόπισαν αστυνομικοί οι οποίοι ασχολούνταν σχεδόν αποκλειστικά τους τελευταίους τέσσερις μήνες με παρακολουθήσεις και έρευνες γύρω από το παρεμπόριο.

Κατά την αστυνομία, οι αποθήκες αυτές στήθηκαν από οργανωμένα κυκλώματα που διαχειρίζονται το παρεμπόριο στην Αθήνα, τα μέλη των οποίων αναζητεί το ΣΔΟΕ μέσω των ενοικιαστήριων συμβολαίων των κτιρίων. Oλες οι υποθέσεις έχουν παραπεμφθεί στο ΣΔΟΕ, ενώ οι έφοδοι στους χώρους έγιναν παρουσία εισαγγελέα.

Το ΣΔΟΕ συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των υπευθύνων γνωστών αποθηκών. «Μέχρι τώρα προκύπτει ότι πολλές από αυτές, όπως η μεγάλη αποθήκη της Κολωνού, είχαν ενοικιαστεί από Κινέζους. Αυτοί προωθούσαν το παράνομο εμπόρευμα καλυπτόμενοι πίσω από τις νόμιμες δραστηριότητές τους», ανέφερε η ίδια πηγή.

Τις τελευταίες ημέρες, επιχειρήσεις για την πάταξη του παρεμπορίου έχουν πραγματοποιηθεί και εις βάρος αλλοδαπών μικροπωλητών στο κέντρο της Αθήνας. Περιπολίες από μεικτά κλιμάκια ΕΛ. ΑΣ. και ΣΔΟΕ περιπολούν το κέντρο της Αθήνας καθ' όλη τη διάρκεια των εορτών.

Του Κώστα Ονισένκο
5.1.2011

Σχόλιο δικό μας :
Αντί να κυνηγάει η αστυνομία κάθε ταλαίπωρο μικροπωλητή που πουλάει για να βγάλει τα προς το ζην μήπως θα έπρεπε να επαναδιαπργματευτούμε την απλόχερη παραχώρηση της προβλήτας του ΟΛΠ στους Κινέζους??? Τα Κινέζικα προϊόντα δεν φτάνουν στις αποθήκες του κέντρου της Αθήνας σε νεσεσέρ. Με containers φτάνουν στην προβλήτα του ΟΛΠ και από εκεί διακινούνται παράνομα με φορτηγά (αφού μιλάμε για παράνομες παρτίδες) και μάλιστα δίχως δελτία αποστολής, δίχως ΦΠΑ δίχως τίποτα....Παράξενο δεν είναι που όλη αυτή η διεθνής και η εγχώρια γιγαντιαία διακίνηση παράνομων φορτίων δεν μπορεί να εντοπιστεί μόνο συλλαμβάνονται οι μπατηρομικροπωλητές και όχι οι μεγαλέμποροι και όσοι τους στηρίζουν και τους διευκολύνουν?????

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis