Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Χρ. Ντούμας : "Από τι με προστατεύει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη?"

Σε γράμμα του προς την εφμ Καθημερινή γράφει ο κ. Χρ. Ντούμας ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών:

"Κύριε διευθυντά,
Πριν από μερικές ημέρες επέστρεψα στο σπίτι μου λίγο πριν από τις τρεις το μεσημέρι. Είχα ήδη ξεκλειδώσει την εξώπορτα, όταν ένιωσα δύο μπράτσα να με περιπτύσσουν και ώσπου να συνειδητοποιήσω περί τίνος επρόκειτο, ένας νεαρός, ίσως λιγότερο από είκοσι χρόνων, είχε αποσπάσει από το χέρι μου την κλειδοθήκη που μου χρησίμευε και για τα κέρματα, τα εισιτήρια λεωφορείου κ.λπ. Προφανώς ο δράστης δεν είχε την πρόθεση να ληστέψει το σπίτι και αποχώρησε χωρίς απειλή εναντίον μου, ακόμη και χωρίς προσπάθεια να μου αποσπάσει το κλειδί, που τελικά έμεινε στο χέρι μου.

Κατήγγειλα τηλεφωνικά το γεγονός στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα Παγκρατίου. Ομολογώ, η απάντηση που έλαβα από μια γυναικεία φωνή, με ξάφνιασε περισσότερο από τον... ληστή μου: «Κι εμείς τι θέλετε να κάνουμε;». Οταν είπα «τίποτε εκτός από μερικές περιπολίες», δέχτηκα την αποστομωτική πλέον συμβουλή: «αν ξαναδείτε τον δράστη στην περιοχή, καλέστε το 100!». Υποσχέθηκα πως θα ακολουθήσω τη συμβουλή της αστυνομικού και ότι θα παρακαλέσω τον δράστη να περιμένει ώσπου να… φτάσει το 100!

Επειτα από τα παραπάνω αναρωτιέμαι: Από τι, άραγε, με προστατεύει το λεγόμενο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο υπουργός του και η αστυνομία του;"

Χρ. Γ. Ντουμας - Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών

12.1.2011

Σχόλιο δικό μας :
Φίλος που του διέρρηξαν το σπίτι (στο Παγκράτι) πριν από λίγο μόλι καιρό ενημέρωσε το αστυνομικό τμήμα για ύποπτες κινήσεις αλλοδαπών που μάλλον παρακολουθούσαν τη πολυκατοικία του. Η απάντηση ήταν η ίδια που δόθηκε στον κ. Ντούμα : "και εμείς τι θέλετε να σας κάνουμε"????? Επειτα από δύο ημέρες ο φίλος μου όταν του διέρρηξαν το σπίτι και πήγε στο αστυνομικό τμήμα για να παραπονεθεί πως ενώ είχε αντιληφθεί τις ύποπτες κινήσεις και το αστυνομικό τμήμα του Παγκρατίου δεν μπήκε καν στο κόπο να κινηθεί, απλά αδιαφόρησαν λέγοντάς του πως "ψάχνει ψύλο στα άχυρα".....

Αλλος γνωστός μου που του διέρρηξαν το σπίτι (πάλι στο Παγκράτι) πριν από μία μόλις εβδομάδα, τον αποθάρρυναν να καλέσει τη σήμανση για δακτυλικά αποτυπώματα με το επιχείρημα πως θα του γεμίσουν το σπίτι με αυτή την ειδική μαύρη σκόνη που χρησιμοποιεί η υπηρεσία και του είπαν πως έτσι κι αλλοιώς δεν πρόκειται να βγει τίποτα.

Οταν όμως δεν καλέιται η σήμανση τότε η υπόθεση αρχειοθετείται και το Αστυνομικό τμήμα φαίνεται να κάνει καλά τη δουλειά του αφού δεν φαίνονται ανοικτές υποθέσεις σε εκκρεμότητα!!!!! Και το Αστυνομικό τμήμα του Παγκρατίου από ότι φαίνεται μάλλον δεν κάνει καλά τη δουλειά του από τη στιγμή που εδώ και τουλάχιστον 1 χρόνο όσοι έχουν την ατυχία να διαμένουν στο Παγκράτι αποκλείεται να μην έχουν πέσει θύματα ληστείας. Οι δράστες δρούν συνήθως μέρα μεσημέρι από τις 12.00-14.00 και χρησιμοποιούν συνήθως βαριοπούλα!!!! (αυτά γνωρίζω από τουλάχιστον 10 περιπτώσεις φίλων που έχουν πέσει θύματα διάρρηξης τον τελευταίο χρόνο).

Το αστυνομικό τμήμα Παγκρατίου δεν τα γνωρίζει???? 
Η μήπως απλά δεν ενδιαφέρεται να βρει την/τις συμμορία/ες που δρουν ανενόχλητη/ες????

Ενώνουμε λοιπόν τη φωνή μας στο απεγνωσμένο ερώτημα του κ. Ντούμα  :

"Από τι μας προστατεύει το λεγόμενο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο υπουργός του και η αστυνομία του??????"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis