Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Αρχαία Ελληνικά και οι βουλευτές

Σε επιστολή του προς την εφμ Καθημερινή ο κ. Μάριος Ξηρομερίτης, αντιδήμαρχος Λαρισσαίων γράφει :

"Εκστρατεία για την επιστροφή των Αρχαίων Ελληνικών και των Λατινικών στα σχολεία, ξεκίνησε στη Βρετανία. Υποστηρικτές αυτής της πρότασης ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, ο θεατρικός συγγραφέας Τομ Στόπαρντ, ο συγγραφέας Κόλιν Ντέξτερ και η ηθοποιός Τζοάνα Λάμλεϊ. Ολόκληρος ο πλανήτης διψά για καθετί ελληνικό και εμείς αγρόν αγοράζουμε. 

Παλαιότερα είχα ξαναδιατυπώσει την πρόταση για ίδρυση πανεπιστημιακών σχολών στο εξωτερικό που να διδάσκουμε ελληνική Ιστορία, Φιλοσοφία, Μαθηματικά, Γεωμετρία, Αρχαία Ελληνικά, έτσι ώστε και έμψυχο δυναμικό να εξάγουμε και να παράγουμε νέες θέσεις εργασίας, αλλά και να λαμβάνουμε πολύτιμα οικονομικά οφέλη που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας. 

Οι Αγγλοι που, δυστυχώς, θα φτάσουν σε σημείο να μας διδάσκουν στα πανεπιστήμια τους Αρχαία Ελληνικά και Λατινικά δημιούργησαν μια ειδική ιστοσελίδα στη διεύθυνση «www.classicsforall.com.» \t «blank» www.classicsforall.com. Τα σχολεία που θέλουν να συνεργαστούν με καθηγητές Αρχαίων Ελληνικών ή Λατινικών μπορούν να αναζητήσουν εκεί το προσωπικό, αλλά και κατάλληλα βιβλία. Τόσο απλά το αγγλικό σύστημα εκπαίδευσης ετοιμάζεται να εξάγει και να πουλάει παγκοσμίως τον ελληνικό πλούτο. Αυτό είναι το κατάντημά μας ως υπουργείο Παιδείας όσο και της παρακμιακής ακαδημαϊκής κοινότητας που νοιάζεται μόνο για τίτλους. Χορηγοί - λάτρεις των κλασικών σπουδών, έχουν ήδη ενισχύσει την εκστρατεία στο αγγλικό σύστημα με 250.000 στερλίνες, ενώ στόχος είναι να συγκεντρώνεται το ποσό αυτό κάθε χρόνο. Οι υπεύθυνοι της εκστρατείας φιλοδοξούν να εισάγουν τα Αρχαία Ελληνικά και τα Λατινικά στη διδακτέα ύλη 100 δημόσιων σχολείων έως το 2020. Απώτερος στόχος να συμπεριλάβουν τη διδασκαλία των δύο γλωσσών στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της χώρας. Ας ξυπνήσουν, λοιπόν, οι πολιτικές διάνοιες της χώρας μας που βρίσκονται στο Κοινοβούλιο και ας συνδράμουν σε ένα πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας που να εκμεταλλευτούμε όλα αυτά τα σπουδαία της Ιστορίας μας και ας πάψουν να νοιάζονται μόνο για το μαντρί και τις καρέκλες! Ελεος πια!"
Πηγή Καθημερινή
7.12.2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis