Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Αννα Φραγκουδάκη :"Στραβά αρμενίζουμε" (για τους μετανάστες στο κτίριο της Νομικής)

# Δεν είναι «στραβός» ο ιδεολογικός «γιαλός», η ελληνική Αριστερά «στραβά αρμενίζει». Για τους μετανάστες στο κτίριο της Νομικής, εκτός από το πανεπιστημιακό άσυλο, την κατάχρησή του, τη δημόσια αντιπαράθεση σε ποιον ανήκει η ευθύνη «να καλέσει» την Αστυνομία, τις δηλώσεις όσων πολιτικών εκπροσώπων ερμηνεύουν τη διάταξη περί προστασίας των ιδεών και της ελεύθερης διακίνησής τους στα πανεπιστήμια με τέτοιον τρόπο, υπάρχει και μια άλλη διάσταση, η εκμετάλλευση των μεταναστών.

# Εκμετάλλευση δεν είναι μόνο το (κοινό σε όλες τις χώρες) φαινόμενο να είναι ψηλό το ποσοστό όσων πολιτών θεωρούν τους μετανάστες ανεπιθύμητους, αλλά ασύγκριτα ψηλότερο όσων έχουν και από έναν έως πολλούς στη δούλεψή τους, με μικρότερα μεροκάματα και χωρίς να τους πληρώνουν ασφάλιση. Είναι εξίσου αδιαφορία για τους μετανάστες και εκμετάλλευση να χρησιμοποιούν κάποιοι το αδιέξοδο των μεταναστών και την απόγνωσή τους για να τους κάνουν όργανα της δικής τους πολιτικής.

# Οι υπεύθυνοι για την κατάληψη (γιατί δεν βρήκαν προφανώς οι μετανάστες μόνοι τους τον δρόμο από τα Χανιά στο κτίριο της Νομικής) δεν πίστευαν ότι δήθεν θα προκαλέσουν την «άμεση νομιμοποίησή» τους. Ηξεραν ότι δεν είναι 250 στη χώρα οι μετανάστες χωρίς χαρτιά αλλά αριθμοί πολλαπλάσια μεγάλοι και αυξανόμενοι. Στόχευαν να προκαλέσουν πολιτική κρίση και έτσι να πλήξουν την κυβέρνηση.

Αυτό επιδίωξαν και πέτυχαν. Αλλά για να το πετύχουν, χρησιμοποίησαν ανθρώπους διωγμένους από τις πατρίδες τους και υπό διωγμόν στην κάθε ακτή όπου τους ξέβρασε η θάλασσα.

# Στόχευαν κάποιοι «επαναστάτες» να πλήξουν την κυβέρνηση προκαλώντας κρίση. Πολιτική τελείως ανεύθυνη, επειδή είναι χωρίς στόχο, γιατί δεν έχουν κανένα πολιτικό σχέδιο αν η κρίση γενικευθεί. Και χρησιμοποίησαν τους 250 αυτούς μετανάστες για να προκαλέσουν την κρίση. Τους χρησιμοποίησαν επιπλέον χωρίς σχέδιο τι θα γίνει στην πιθανότατη περίπτωση η κυβέρνηση να αρνηθεί την «άμεση νομιμοποίηση». Απλούστατα οι «επαναστάτες» θα καταγγείλουν για ό,τι γίνει την κυβέρνηση. Τι θα συμβεί ύστερα με τους μετανάστες γενικά, αδιάφορο.

Τι θα γίνουν οι μετανάστες της Νομικής, αδιάφορο. 

Εξυπηρέτησαν το σχέδιο, αυτό αρκεί.

Πηγή ΤΑ ΝΕΑ
29.1.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis