Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Με διώξεις απειλούνται διευθυντές του υπουργείου Παιδείας


Σκληραίνει τη στάση της η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας απέναντι στους «αντάρτες» υπαλλήλους του κτιρίου του Αμαρουσίου, στο οποίο και εδρεύει. Ο υφυπουργός Παιδείας κ. Ι. Πανάρετος προανήγγειλε πειθαρχικές διώξεις εναντίον των διευθυντών και των υπαλλήλων δεκαεπτά υπηρεσιών του υπουργείου επειδή δεν του παρέδωσαν στη διάρκεια συγκεκριμένου χρονοδιαστήματος που είχε ορίσει οικονομικά στοιχεία σχετικά με τις εκκρεμότητες του υπουργείου.


Ο κ. Πανάρετος έστειλε επιστολή προς τους διευθυντές του υπουργείου για να τον ενημερώσουν σχετικά με τις οικονομικές υποχρεώσεις του υπουργείου προς τρίτους για το 2009, αλλά και όσες εκκρεμούσαν από προηγούμενα χρόνια. Ορισε μάλιστα ημερομηνία παράδοσης των στοιχείων την 15η Δεκεμβρίου. Κατά την ημερομηνία αυτή δεκαεπτά υπηρεσίες του υπουργείου δεν είχαν απαντήσει. Ο υφυπουργός Παιδείας επανήλθε έτσι με νέα επιστολή του για την προσκόμιση των στοιχείων ως το τέλος του μήνα. Οπως ανέφερε μάλιστα, αν δεν παραδώσουν τα στοιχεία που ζητήθηκαν, οι υπεύθυνοι των υπηρεσιών θα βρεθούν μπροστά στις διώξεις που προβλέπει ο κώδικας των δημοσίων υπαλλήλων για αντίστοιχες περιπτώσεις.

Οπως αναφέρεται στην επιστολή του κ. Πανάρετου προς τους διευθυντές των υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας «δεδομένου ότι δεν απαντήσατε, παρακαλούμε όπως ενεργήσετε εντός τριών εργάσιμων ημερών (καταληκτική ημερομηνία η 29.12.2009), προσκομίζοντας τα αιτούμενα στοιχεία. Στην αντίθετη περίπτωση θα υποχρεωθούμε να κινήσουμε τη διαδικασία που προβλέπει ο κώδικας δημοσίων υπαλλήλων, Ν. 3528/2007, για τον πειθαρχικό έλεγχο των εμπλεκομένων στη διαχείριση δημοσίων κονδυλίων υπαλλήλων οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν στη συγκεκριμένη εντολή. Επισημαίνουμε την υποχρέωσή σας να απαντήσετε, έστω και αν η απάντησή σας είναι αρνητική» καταλήγει η επιστολή του υφυπουργού.

Στην επιστολή του ο κ. Πανάρετος επισημαίνει ότι η χώρα διανύει περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης. «Αυτό συνεπάγεται ότι θα πρέπει να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη συγκράτηση των δημοσίων δαπανών, με κριτήριο την ανελαστικότητά τους, τις πραγματικές ανάγκες που καλύπτουν και τον σκοπό που υλοποιούν».

29.12.09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis