Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Η γκαρνταρόμπα του συνταξιούχου


Ο κ. Μάνος Κυδώνης, από τη Γλυφάδα της Αθήνας, σε επιστολή του προς την εφμ Το Βήμα γράφει:


Φάνηκε το πραγματικό πρόσωπο του ΠαΣοΚ. Οχι βέβαια ότι δεν άξιζε της ΝΔ να πάει εκεί που πήγε. Κάθε άλλο. Ομως κρίνεται αυτός που κυβερνά, και νωρίς νωρίς οι... σοσιαλιστές μας αποδεικνύονται σπεσιαλίστες στις αλχημείες! Ανήγγειλαν με «κωδωνοκρουσίες» πως καταργούν το ΕΤΑΚ και επαναφέρουν τον ΦΜΑΠ. Από την άλλη όμως, χαμηλώνουν το όριο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας στις 400.000 ευρώ, με αποτέλεσμα η... τσιμπίδα να πιάσει αρκετούς που ήταν κοντά σ΄ αυτό το όριο! Αυξανομένων και των αντικειμενικών αξιών, στη «φάκα» θα πέσουν πολύ περισσότεροι. Και ύστερα από δύο χρόνια, που θα αυξηθούν ξανά οι αντικειμενικές, ακόμη περισσότεροι και ύστερα από τέσσερα χρόνια οι πάντες, ως και οι γκαρσονιέρες. Ετσι ο ΦΜΑΠ θα μετατραπεί σε απλό ΦΑΠ (δηλ. Φόρος Ακίνητης Περιουσίας)!

Προτίθενται να καταργήσουν το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ για τους συνταξιούχους, το οποίο για να ισχύσει θα πρέπει, λέει, να προσκομίσουν αποδείξεις 4.000-5.000 ευρώ, αλλά για ένδυση, υπόδηση, ταβέρνες κτλ. Οχι σουπερμάρκετ, όχι ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ! Δηλαδή θεωρούν πως ο συνταξιούχος των 700-800 ευρώ διαθέτει κάθε χρόνο 2.000-3.000 ευρώ για ανανέωση της γκαρνταρόμπας του και άλλα τόσα για τις ταβέρνες; Ας αφήσουμε πως ο συνταξιούχος των 700 ευρώ δεν δικαιούται ούτε ΕΚΑΣ ούτε αλληλεγγύης! Για να πούμε όμως του στραβού το δίκιο, η ΝΔ το έδωσε μέχρι τα 1.100 ευρώ.

Προτίθενται να φορολογήσουν τις κατοικίες με φόρο τεκμαρτού εισοδήματος, ιδιοκατοίκησης! Δηλαδή θα πληρώνουμε «νοίκι» στο κράτος για το ίδιο μας το σπίτι, χωρίς μάλιστα να δικαιούμεθα και «επιδότηση ενοικίου» όπως οι μη ιδιοκτήτες! Κατά τα άλλα, καταργούν το ΕΤΑΚ και «κάτι τρέχει στα γύφτικα»! Αυτές δεν είναι αλχημείες που θα συρρικνώσουν το εισόδημα των συνταξιούχων;

Με τα σπίτια μας, που κάναμε το έγκλημα ν΄ αποκτήσουμε ιδιόκτητη στέγη, τι θα κάνουμε;
Θα τα πουλήσουμε και θα μένουμε σε... αντίσκηνα;
Κατά τα άλλα, ψάχνονται γιατί πάει κατά διαόλου η οικοδομική δραστηριότητα με όλα τα επακόλουθά της, κυρίως της ανεργίας!
Με αυτές τις συνθήκες ποιος ηλίθιος θα πάει ν΄ αγοράσει σπίτι; "

Πηγή Το Βήμα
31.12.09

2 σχόλια:

αντωνης είπε...

Καλα, αν κανουν και αυτο που ειναι στο κειμενο με κοκκινα γραμματα θα γινει μεγαλος χαμος.

Δε νομιζω να ειναι (τοσο) χαζοι στην κυβερνηση ωστε να αποτολμησουν κατι τετοιο...

Καλησπερες!

dyosmaraki είπε...

@αντώνης
Εχει ακουστεί κάτι τέτοιο. Πως δηλαδή θα δηλώνουμε ένα υποθετικό εισόδημα (σαν να πληρώναμε νοίκι δηλαδή) όταν ο πολίτης διαθέτει ιδιόκτητο σπίτι.
Δεν το αποκλείω να το κάνουν, αφού ήδη ακόμη και για τα κτήματα που δεν καλλιεργείς είσαι υποχρεωμένος να δηλώνεις ένα (υποτιθέμενο εισόδημα)και ας μην εισπράττεις μία
Παράλογα πράγματα δηλαδή...
Καλημέρες πολλές

ShareThis