Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Το προσωπικό του ΧΥΤΑ Φυλής πήρε μέτρα αυτοπροστασίας

Μέτρα για την αυτοπροστασία τους αναγκάστηκαν να πάρουν οι εργαζόμενοι στον ΧΥΤΑ Φυλής μετά τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν στις 19 Μαρτίου. Τότε ένας αλλοδαπός ρακοσυλλέκτης είχε καταπλακωθεί από μπουλντόζα και εξοργισμένοι συμπατριώτες του επιτέθηκαν κατά του προσωπικού και του εξοπλισμού του ΕΣΔΚΝΑ, καίγοντας επτά οχήματα και προξενώντας φθορές σε άλλα. Το Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων του ΕΣΔΚΝΑ αποφάσισε να διακόπτονται οι εργασίες και να κλείνει ο ΧΥΤΑ στην περίπτωση που εντοπιστεί έστω και ένας ρακοσυλλέκτης, ενώ απαίτησε και την 24ωρη φύλαξη του χώρου. Επιπλέον αποφασίστηκε ο ΧΥΤΑ να λειτουργεί μόνο την ημέρα, προκειμένου να αποφεύγονται τα ατυχήματα.

«Θα πρέπει η κεντρική διοίκηση να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα, γιατί το τραγικό περιστατικό της Παρασκευής δεν θα είναι το τελευταίο. Η παραγκούπολη που κάηκε δεν θα πρέπει να δημιουργηθεί ξανά. Καθημερινά οι συνάδελφοί μας, αλλά και οι οδηγοί των απορριμματοφόρων, κινδυνεύουν», μας είπε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του ΕΣΔΚΝΑ, Γιώργος Ζαχαρόπουλος. Οι εργαζόμενοι επιμένουν στη λήψη μέτρων για την ασφάλειά τους, καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι αλλοδαποί εκδηλώνουν επιθετική συμπεριφορά, προκαλούν φθορές σε οχήματα, απειλούν και βρίζουν τους οδηγούς των απορριμματοφόρων, αλλά και τους υπαλλήλους του ΧΥΤΑ. «Ζητούν να αδειάζουμε τα απορρίμματα εκεί όπου θέλουν οι ίδιοι για να μαζεύουν ό,τι θέλουν. Σε διαφορετική περίπτωση, προκαλούν φθορές στα οχήματα και απειλούν τους οδηγούς και το προσωπικό του ΕΣΔΚΝΑ. Εμένα προσωπικά με έχουν απειλήσει. Αλλοι έχουν χτυπηθεί, ενώ έχουν γίνει πολλές επιθέσεις στα οχήματα», περιγράφει ο επόπτης του ΧΥΤΑ, Αναστάσιος Τσίτσικας.

«Τρέχουν γύρω από τα μηχανήματα»
Οπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι, ο φόβος ενός θανάσιμου ατυχήματος είναι σοβαρός, καθώς οι ρακοσυλλέκτες πέφτουν κυριολεκτικά κάτω από τις ρόδες των οχημάτων για να αρπάξουν κάποιο «πολύτιμο» σκουπίδι. «Σκεφτείτε έναν χώρο με μεγάλα μηχανήματα να σπρώχνουν τόνους σκουπιδιών και την ίδια ώρα γύρω τους να τρέχουν διάφοροι άνθρωποι που προσπαθούν να αρπάξουν κάτι από αυτά τα σκουπίδια», περιέγραψε ο κ. Ζαχαρόπουλος.

12.4.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis