Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Προτάσεις : Τα μυστήρια του Νείλου στο Πλανητάριο

«Τα μυστήρια του Νείλου» είναι ο τίτλος της νέας ταινίας θόλου που θα προβάλλεται στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο καθ΄ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού. Η ταινία ταξιδεύει τον επισκέπτη ως την Αφρικανική Ήπειρο σε μια περιπετειώδη αποστολή στον Γαλάζιο Νείλο.
Η ταινία παρακολουθεί για 114 ημέρες την εξερευνητική αποστολή, η οποία έρχεται αντιμέτωπη με απίστευτες προκλήσεις, επικίνδυνους κροκοδείλους και ιπποπόταμους, ανταλλαγές πυροβολισμών με ληστές, ασθένειες όπως η ελονοσία, αμμοθύελλες αλλά και με τον τρομακτικό ήλιο της ερήμου, σε μια προσπάθεια να διανύσει τα 3,250 μίλια του ποταμού, και να γίνει η πρώτη αποστολή στην ιστορία που κατόρθωσε να διασχίσει κατά μήκος όλο, τον Γαλάζιο Νείλο από τις πηγές του ως την θάλασσα. Όλο το ταξίδι το οποίο διασχίζει την Αιθιοπία, το Σουδάν αλλά και την Αίγυπτο, φανερώνει την ομορφιά και το μυστήριο των περιοχών γύρω από τον Νείλο όπως δεν έχει ποτέ άλλοτε παρουσιαστεί σε θόλο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για την επιτυχημένη αυτή αποστολή οι επικεφαλείς της αποστολής Brown και Scatturo έλαβαν το 2005 το βραβείο «Αποστολή της Χρονιάς» κατά την διάρκεια της ετήσιας τελετής των βραβείων EVEREST, που πραγματοποιήθηκε στο Κολοράντο των Η.Π.Α.
Ταυτόχρονα, το Ίδρυμα Ευγενίδου παρουσιάζει στους επισκέπτες του και σε συνεργασία με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Ο κόσμος της Αρχαίας Αιγύπτου: Εικόνες από τη Μόνιμη Συλλογή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών». Το κοινό που θα επισκεφθεί την έκθεση θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει επιλεγμένες φωτογραφίες, από τα πιο χαρακτηριστικά όσο και μεγάλης σπουδαιότητας εκθέματα της Συλλογής και να γνωρίσει καλύτερα τον μεγάλο αρχαίο Αιγυπτιακό πολιτισμό που αναπτύχθηκε γύρω από τον Νείλο.
Η έκθεση φωτογραφίας θα εγκαινιαστεί στις 3 Μαΐου 2011 και θα παραμείνει στο Ίδρυμα Ευγενίδου ως τα τέλη Μαΐου 2011.
Πληροφορίες
Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, Λ. Συγγρού 387, Παλ. Φάληρο 

13.4.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis