Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Ερευνα για "μαϊμούδες" από το ΣΔΟΕ

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) διενήργησε έρευνες σε καταστήματα στην οδό Ερμού, με σκοπό τον εντοπισμό παραποιημένων προϊόντων. Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε η ύπαρξη εργαστηρίου κατασκευής δερματίνων ειδών (τσάντες, ζώνες κ.λπ.), τα οποία είναι προϊόντα απομίμησης γνωστών μεγάλων οίκων του εξωτερικού, τα οποία διετίθεντο σε καταστήματα λιανικής πώλησης έναντι εκατοντάδων ευρώ ανά τεμάχιο. Κατασχέθηκαν περίπου 250 τεμάχια δερματίνων ειδών, τόσο από το εργαστήριο όσο και από το κατάστημα λιανικής και διαπιστώθηκε πλήθος σοβαρών φορολογικών παραβάσεων.

Επιπλέον, υπάλληλοι του ΣΔΟΕ που εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία στην περιοχή του Αλίμου διενήργησαν έλεγχο σε υπόγειο και ισόγειο χώρο πολυτελούς οικίας, όπου λειτουργούσε βιοτεχνία παραγωγής ενδυμάτων, στα οποία τοποθετούνταν σήματα επώνυμων οίκων και στη συνέχεια διετίθεντο ως δήθεν αυθεντικά. Δύο εκ των καταστημάτων λιανικής πώλησης που εφοδίαζε με τα ενδύματα ανήκουν σε συγγενικά πρόσωπα του ιδιοκτήτη, ο οποίος και αναζητείται. Ολα τα αντικείμενα κατασχέθηκαν, ενώ, παράλληλα, ελέγχονται τα περιουσιακά στοιχεία του ιδιοκτήτη.

Τέλος, το ΣΔΟΕ διενήργησε έρευνα στο κέντρο των Αθηνών σε αποθηκευτικούς χώρους και συγκεκριμένα επί της οδού Ευριπίδου, όπου και βρέθηκαν 4.000 ζεύγη προϊόντων απομίμησης γνωστής αθλητικής εταιρείας, ενώ βρέθηκε και το τελωνειακό παραστατικό εισαγωγής τους, σύμφωνα με το οποίο εισήχθησαν σε εμπορευματοκιβώτιο συνολικής ποσότητας 10.000 ζευγών. Τα προϊόντα κατασχέθηκαν και συνεχίζονται οι έρευνες τόσο για τον εντοπισμό της υπόλοιπης ποσότητας, όσο και των άμεσα εμπλεκομένων στην υπόθεση.

22.4.2011

Σχόλιο δικό μας :
Ενδιαφέρουσα είδηση. Δείχνει ότι κάτι κινείται προς την σωστή κατεύθυνση. Μένει να μάθουμε ΕΑΝ και ΤΙ ποινές θα επιβληθούν καθώς και ΕΑΝ οι ποινές εισπραχθούν ή εκτελεστούν τελικά για τους εμπλεκόμενους....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis