Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Εξαιρούνται οι υπάλληλοι του ΥΠΕΞ στο εξωτερικό από την εφεδρεία

«Νομοτεχνική» χαρακτήρισε ο υπουργός κ. Π. Οικονόμου την διόρθωση στο πολυνομοσχέδιο

Αλλαγές …εκ των υστέρων στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε επί της αρχής του και επί των άρθρων την περασμένη εβδομάδα έκανε το υπουργείο Οικονομικών πριν την προβλεπόμενη τυπική ψήφισή του επί του συνόλου. Ο αναπληρωτής υπουργός κ. Π. Οικονόμου χαρακτήρισε τις αλλαγές «καθαρά νομοτεχνικές», ωστόσο επιφέρουν ουσιαστικές τροποποιήσεις καθώς 
εξαιρεί από το καθεστώς της εφεδρείας τους υπαλλήλους του ΥΠΕΞ που υπηρετούν στην αλλοδαπή.
Όπως αναφέρεται μάλιστα στο σχετικό σημείωμα που κατέθεσε ο κ. Οικονόμου πρόκειται για παρατήρηση βουλευτών που αν και έγινε αποδεκτή από τον υπουργό κ. Ευ. Βενιζέλο εντούτοις δεν ειπώθηκε ρητά για να καταγραφεί στα πρακτικά.
Έτσι αποφασίστηκε να έλθει ως διόρθωση του ψηφισμένου νομοσχεδίου, με την διευκρίνιση ότι πρόκειται για τους υπαλλήλους του ΥΠΕΞ που εργάζονται στο εξωτερικό και οι οποίοι δεν είναι διοικητικοί υπάλληλοι αλλά συντρέχουν και για αυτούς οι ίδιοι λόγοι μη ένταξης στην εφεδρεία όπως και για άλλες κατηγορίες υπαλλήλων. 
Οι αλλαγές σε ψηφισθέν νομοσχέδιο προκάλεσαν την θορυβώδη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΛΑΟΣ κ. Αστ. Ροντούλη ο οποίος φώναζε από τα έδρανά του διαμαρτυρόμενος για την πρακτική της κυβέρνησης. Απαντώντας ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για «εξυπνάδες» και για «στάση που προκαλεί γέλιο».
Σημειώνεται ότι άλλη μια φορά η κυβέρνηση κατέθεσε αλλαγές εκ των υστέρων, όταν επί υπουργίας κ. Γ. Παπακωνσταντίνου πέρασε με αλλαγή της τελευταίας στιγμής διάταξη σύμφωνα με την οποία δεν απαιτείται οι δανειακές συμβάσεις να κυρώνονται από την Βουλή. 

Πηγή Το Βήμα
25.10.2011

Σχόλιο δικό μας :
Εάν επρόκειτο να αλλάξει το πολυνομοσχέδιο, τότε γιατί το ψήφισαν???? Για να δείξουν καλή διαγωγή στους Ευρωπαίους?? Κάπως έτσι νομίζω πως γίνονται έξαλλοι οι Ευρωπαίοι εταίροι....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis