Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΑΚΕΤΑ / Αντιδρούν στην οικοδόμηση του Υμηττού


Αναστέλλεται η έκδοση οικοδομικών αδειών εντός της Ζώνης Β΄ του Υμηττού επί εννέα μήνες, σύμφωνα με απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ, ενώ την ίδια ώρα αντιδράσεις σημειώνονται από φορείς και κατοίκους για τα κατασκευαστικά έργα στο πρώην στρατόπεδο Σακέτα.

Ειδικότερα, οι 15 δήμοι-μέλη του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού προειδοποιούν ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις αν δεν σταματήσει η κατασκευή 36 κατοικιών που προορίζονται για αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας και χτίζονται μέσα στο ανενεργό στρατόπεδο της πρώην 350 Πτέρυγας Μάχης με απόφαση του ΓΕΑ. Οι εργασίες σε μια έκταση 2.000

τετραγωνικών μέτρων άρχισαν πριν από ενάμιση μήνα. «Την ώρα που οι μνήμες από τις μεγάλες πυρκαϊές- καταστροφές του 1995, του 1998 και του 2007 παραμένουν νωπές, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και οι υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Αμυνας επέλεξαν να προχωρήσουν στο χτίσιμο 2.000 τ.μ. στην περιοχή Σακέτα» επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Προστασίας του Υμηττού. «Οι 15 δήμοι-μέλη του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού προγραμματίζουν κινητοποιήσεις μετά τις 15 Αυγούστου αν δεν σταματήσουν τα έργα. Ζητήσαμε από το ΓΕΑ να μας δώσουν τις άδειες και επειδή δεν το έκαναν καταφύγαμε στην Εισαγγελία. Από εκεί, ύστερα από 30 μέρες, μας απάντησαν ότι τα σχέδια είναι απόρρητα... Αυτό για εμάς είναι αιτία... πολέμου και θα βγούμε στους δρόμους», δηλώνουν οι δήμαρχοι της περιοχής.

Το ΠαΣοΚ, με ερώτησή του προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργο Σουφλιά, ζήτησε για ακόμη μία φορά να μετατραπεί ο Υμηττός σε εθνικό δρυμό, καλώντας παράλληλα τον υπουργό να απαντήσει εάν θα επιμείνει στο «δασοκτόνο»- όπως το χαρακτηρίζει- προεδρικό διάταγμα.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Αννα Φιλίνη κατήγγειλε ότι σε μια στιγμή κατά την οποία το ΥΠΕΧΩΔΕ διατείνεται με νέο ΠΔ ότι προστατεύει τον Υμηττό, αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι οι διακηρύξεις αυτές στοχεύουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια.

*Η φωτό είναι παρμένη από την Βυρωνιώτικη εφημερίδα "Δημοτικός Αντίλογος"

ΠΗΓΗ ΤΟ ΒΗΜΑ
4.8.09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis