Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Στο σπίτι του Ερρίκου Σλήμαν (Εκδηλώσεις και ξεναγήσεις τον Αύγουστο από το Νομισματικό Μουσείο)

ΜΟΥΣΕΙΟ. Αυτό το καλοκαίρι, το Νομισματικό Μουσείο μένει ανοιχτό για περισσότερες ώρες, αλλά και με περισσότερες προτάσεις. Το νέο, διευρυμένο ωράριο έχει ως εξής: τη Δευτέρα 1.30 μ.μ. με 8 μ.μ. και από Τρίτη έως Κυριακή 8 π.μ - 8 μ.μ., ενώ κάθε Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι, τους επισκέπτες θα περιμένει ένα διαφορετικό θέμα περιήγησης.

Στις 24 Αυγούστου η περιήγηση θα έχει θέμα το «Ιλίου Μέλαθρον» με σκοπό τη γνωριμία του κοινού με την κατοικία του αρχαιολόγου Ερρίκου Σλήμαν. Στις 27 Ιουλίου και τις 31 Αυγούστου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει τι άλλα μέσα χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι στις συναλλαγές τους καθώς και να δει τα πρώτα νομίσματα, σε μια ενότητα που τιτλοφορείται «Πριν από το νόμισμα!». «Πώς κατασκευάζονταν τα αρχαία νομίσματα; Τι παραστάσεις είχαν;» είναι το θέμα της περιήγησης στις 3 Αυγούστου, ενώ στις 10 του ίδιου μήνα, η ξενάγηση έχει ως θέμα «Το νόμισμα της αρχαίας Αθήνας» και τη σχέση του με το σύγχρονο ευρώ.

Στις 17 Αυγούστου πραγματοποιείται η παρουσίαση της περιοδικής έκθεσης του Μουσείου με τίτλο «“Εκ των… υπό την ρίζαν δένδρου ευρεθέντων”. Αρχαίοι Ελληνικοί Θησαυροί στο Νομισματικό Μουσείο», η οποία φιλοξενεί είκοσι έναν αρχαίους θησαυρούς χρυσών, αργυρών και χάλκινων νομισμάτων (5ος-1ος αι. π.Χ.), φιλοδοξώντας να απαντήσει σε ερωτήσεις για την προέλευσή τους, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αποκρύφτηκαν, την ταυτότητα του ιδιοκτήτη... Η έκθεση συνεχίζεται έως το τέλος του 2010.

Η φιλόξενη καλοκαιρινή διάθεση του μουσείου όμως δεν σταματά στο διευρυμένο ωράριο και τις οργανωμένες περιηγήσεις. Κάθε Πέμπτη στις 11.30 μ.μ. το μουσείο φιλοξενεί τζαζ βραδιές από τους Flash 1, στο καφέ στον κήπο του Ιλίου Μελάθρου...

Το Νομισματικό Μουσείο βρίσκεται στην οδό Πανεπιστημίου 12 στηνμ Αθήνα.

22.7.2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis