Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

"Τα ανώνυμα κουπόνια κρύβουν μαύρο πολιτικό χρήμα"

Την απόλυτη απαγόρευση των ανώνυμων κουπονιών για τη διακίνηση «πολιτικού χρήματος» προανήγγειλε χθες ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης, επιμένοντας ότι στο εξής όλες οι οικονομικές ενισχύσεις των κομμάτων θα είναι ονομαστικές.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή που συζητεί το νομοσχέδιο με το οποίο θεσπίζονται νέοι κανόνες για την προεκλογική εκστρατεία στις επικείμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου, ο κ. Ραγκούσης όχι μόνο δεν κάμφθηκε από τις πιέσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης και κυρίως του ΚΚΕ να άρει τη διάταξη που δεν επιτρέπει τη διακίνηση κουπονιών από τους υποψήφιους συνδυασμούς στις τοπικές κάλπες, αλλά έκανε γνωστή την πρόθεσή του να τις επεκτείνει και στις βουλευτικές εκλογές.

«Ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Πίσω από την ανωνυμία των κουπονιών χρόνια τώρα υποκρύπτεται ροή μαύρου πολιτικού χρήματος προς τα κομματικά ταμεία» υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών. «Αυτή η υποκρισία δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί έχει κάνει την Ελλάδα διεθνώς δακτυλοδεικτούμενη» συμπλήρωσε επικαλούμενος εκθέσεις διεθνών οργανισμών, όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης, που στηλιτεύουν την κατάσταση αδιαφάνειας που επικρατεί στη χώρα μας.

«Οποιος θέλει να δώσει χρήματα σε έναν συνδυασμό ή σε ένα κόμμα, μπορεί να τα δώσει με το όνομά του» συνέχισε και σχολιάζοντας τις ενστάσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ κ. Αντ. Σκυλλάκου που αντέδρασε εντόνως στην «ονομαστικοποίηση», υποστήριξε: «Προσβάλλει τα μέλη και τα στελέχη του κόμματός σας να λέτε ότι φοβούνται να δώσουν το όνομά τους όταν σας ενισχύουν οικονομικά».

Ο υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε ότι οι αυστηρές ρυθμίσεις που θεσπίζονται «θα εφαρμοστούν απαρέγκλιτα» στις τοπικές εκλογές του Νοεμβρίου, προβλέποντας μάλιστα ότι « θα υπάρξουν εκπτώσεις αιρετών» σε περίπτωση παραβιάσεων, καθώς οι επιτροπές ελέγχου απαρτίζονται από δικαστικούς.

Το νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί από το θερινό τμήμα της Βουλής την προσεχή Παρασκευή, έγινε δεκτό επί της αρχής του από το ΠαΣοΚ και τη ΝΔ, οι βουλευτές της οποίας κκ. Αθ. Νάκος και Χρ. Ζώης εξέφρασαν επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα του μέτρου, ενώ αρνητικά ψήφισαν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

Πηγή Το Βήμα
23.7.2010


Σημείωση δική μας :
Τα ανώνυμα κουπόνια κρύβουν μαύρο πολιτικό χρήμα......ενώ οι επώνυμες "χορηγίες" δεν...????? Μην μας τρελλαίνετε κύριε Ραγκούση μας...μη μας τρελλαίνετε....
Τουλάχιστον το να στηρίζει κανείς ένα πολιτικό κόμμα με κουπόνι είναι  δικαίωμα, είναι επιλογή, το να στηρίζει όμως κανείς ένα πολιτικό κόμμα μέσω του κρατικού προϋπολογισμού (δίχως να το έχει επιλέξει ο πολίτης) τότε αυτό λέγεται κλεψιά. Δεν είναι δυνατόν  τα χρήματα του  έλληνα φορολογούμενου να γίνονται μαύρο χρήμα στήριξης των κομμάτων αφού ο ίδιος δεν ερωτήθηκε ποτέ αν συμφωνεί οι φόροι του να γίνονται κομματικές συγκεντρώσεις!!!! Δεν είναι επομένως το πρόβλημά μας η ανωνυμία των χρηματοδοτών, το πρόβλημά μας είναι το δικαίωμα να επιλέγει κανείς να χρηματοδοτήσει και όχι η de facto χρηματοδότηση των κομμάτων από το υστέρημά του καθενός από εμάς....

2 σχόλια:

αντωνης είπε...

Θα εκφρασω μια γενικοτερη απορια μου, αφου πρωτα σημειωσω οτι συμφωνω απολυτα με αυτο που εγραψες εσυ.

Αυτοι οι ΠΑΣΟΚοι (και εννοω τους πολιτικαντηδες) πως αληθεια σκεφτονται και παρουσιαζουν πολλες φορες το μαυρο για ασπρο;;; Ειναι να πιανεις μια βρεγμενη σανιδα ωρες ωρες και να μη σταματας.

Kαλο βραδυ!!!

υγ. Α και κατι που προσεξα μολις τωρα.
Λεει ο Ραγκουσης:
"Ο υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε ότι οι αυστηρές ρυθμίσεις που θεσπίζονται «θα εφαρμοστούν απαρέγκλιτα» στις τοπικές εκλογές του Νοεμβρίου, προβλέποντας μάλιστα ότι « θα υπάρξουν εκπτώσεις αιρετών» σε περίπτωση παραβιάσεων, καθώς οι επιτροπές ελέγχου απαρτίζονται από δικαστικούς."

Σχολιο: Αν ειναι απο δικαστικους οι επιτροπες, μειναμε ησυχοι.
χαχαχαχαχαχαχαχα

dyosmaraki είπε...

@Αντώνης

Τελευταία διακωμωδώ τα δημοσιέυματα και γελάω, αφού το θέμα έχει ξεφύγει πια. Από τις 100 ανακοινώσεις δυσκολέυεται κανείς να δικρίνει λιγοστές αλήθειες.

Οσο για τους δικαστές ο Ρακιντζής (που τον προκάλεσαν οι δικαστικοί πως εάν έχει στοιχεία για τις καταγγελίες που έκανε - δηλαδή πως πάμπολες υποθέσεις έχουν κολλήσει με έναν παράξενο τρόπο και δεν προχωρούν -) προσκόμισε στοιχεία στον εισαγγελέα. Θα προχωρήσουν όμως στην έρευνα για τις καταγγελίες του???

Αστα να πάνε Αντώνη μου

ShareThis