Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Αλλαγή στο all inclusive μετά την κατακραυγή

Αλλαξε την αρχική του τοποθέτηση για τον περιορισμό του συστήματος all inclusive στα ελληνικά ξενοδοχεία ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης. Επανερχόμενος στο ζήτημα, δήλωσε ότι αν κάποιος επενδυτής συμφωνήσει να μη συμπεριλάβει στις προσφερόμενες υπηρεσίες του το σύστημα all inclusive για πέντε χρόνια, τότε θα πριμοδοτείται με επιπλέον 3% μόρια στο πλαίσιο ένταξής του στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο.

Aρχικά είχε αναφέρει ότι μονάδες 4 και 5 αστέρων, αν τύχουν χρηματοδότησης από τον νέο Αναπτυξιακό, θα πρέπει να επιστρέψουν το 30% της επιδότησής τους στην περίπτωση που λειτουργήσουν με σύστημα all inclusive σε διάστημα πέντε ετών μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης. Πριν επανατοποθετηθεί ο υφυπουργός, είχαν προηγηθεί σφοδρές αντιδράσεις εκπροσώπων του ξενοδοχειακού κλάδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιστολή για το θέμα απέστειλε στον υφυπουργό μετά την πρώτη τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γιώργος Τσακίρης, επισημαίνοντας ότι «η χρηματοδότηση μιας τουριστικής επένδυσης μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου δεν μπορεί να αποτελέσει τη νομιμοποιητική βάση για την επιβολή περιορισμών που σχετίζονται με την ίδια την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας».

15.7.2010


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis