Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Το προξενείο της Λευκωσίας

Στην επιστολή του προς την εφμ Καθημερινή γράφει ο κ. Γιώργος Τζαμπανάκης :

Κύριε διευθυντά
Γράφω για να καταγγείλω τις ουσιαστικά ανύπαρκτες υπηρεσίες διαβατηρίων που προσφέρονται από το ελληνικό προξενείο της Λευκωσίας. Αν κάποιος τηλεφωνήσει στο προξενείο ενημερώνεται από ηχογραφημένο μήνυμα ότι είναι απαραίτητο να κλείσει ραντεβού για την έκδοση διαβατηρίου. Το ίδιο μήνυμα ενημερώνει ότι το εν λόγω ραντεβού κλείνεται αυτοπροσώπως ή τηλεφωνικώς. Τηλεφώνησα τουλάχιστον είκοσι φορές σε πέντε διαφορετικές μέρες, μα κανείς δεν ευαρεστήθηκε να απαντήσει. Σημείωνω ότι όλα τα τηλεφωνήματα έγιναν εντός των υπαγορευθεισών από το ηχογραφημένο μήνυμα ωρών. Aναγκάστηκα λοιπόν να πάρω άδεια από την εργασία μου για να παρευρεθώ αυτοπροσώπως και να κανονίσω το πολυπόθητο ραντεβού.
Βρέθηκα λοιπόν στο προξενείο περί τα τέλη Ιουλίου και μετά από περίπου δίωρη αναμονή, έκπληκτος, ενημερώθηκα από την υπάλληλο ότι δεν υπάρχει κανένα ραντεβού πριν από τον Φεβρουάριο! Απορεί κανείς ποιος είναι ο λόγος που μια διαδικασία, που στην Αθήνα ολοκληρώνεται εντός ολίγων ημερών, στη Λευκωσία χρειάζεται περίπου οχτώ μήνες (αφού στο προαναφερθέν μήνυμα αναφέρεται ότι το διαβατήριο παραδίδεται έναν μήνα μετά την πραγματοποίηση του ραντεβού).
Πιστεύω ότι περαιτέρω σχόλια περιττεύουν, απλώς πρσθέτω ότι όμοιες καταγγελίες έχουν γίνει και για προξενεία σε άλλες χώρες.
Γιωργος Τζαμπανακης

13.8.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis