Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Σε νέες μειώσεις προσωπικού προχωρά η HSBC, παρά τα κέρδη

Κατά 25.000 μέχρι το 2013

Επιπλέον περικοπές θέσεων εργασίας ανακοίνωσε η βρετανική τράπεζα HSBC παρά τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του έτους.

H διοίκηση της τράπεζας είχε ήδη ανακοινώσει την περικοπή 5.000 θέσεων σε υποκαταστήματα στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, ενώ σε αυτές θα προστεθούν ακόμα 25.000 θέσεις που «θα καταργηθούν έως το 2013» στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του επικεφαλής του ομίλου, Στιούαρτ Γκάλιβερ, το πρόγραμμα περικοπών θα αποφέρει εξοικονόμηση έως και 3,5 δισ. δολαρίων την επόμενη διετία.

Η εξαγγελθείσα μείωση αντιστοιχεί στο 10% του προσωπικού που απασχολεί η τράπεζα σε 39 χώρες και θα συνοδευτεί με δραστική μείωση του δικτύου καταστημάτων που προβλέπεται να κλείσουν ή να πωληθούν.

Στις ΗΠΑ θα πωληθούν περίπου τα μισά τα 470 καταστήματα στον όμιλο First Niagara Financial Group έναντι ενός δισ. δολαρίων ενώ σε πολλές θυγατρικές ευρωπαϊκών χωρών εφαρμόζεται ήδη πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

Πάντως, ο μεγαλύτερος χρηματοπιστωτικός όμιλος της Ευρώπης δείχνει να ανακτά την προ της κρίσης οικονομική ευρωστία.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 6,2 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2011 σημειώνοντας αύξηση 35% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου ενώ το σύνολο των εσόδων άγγιξε τα 24,4 δισ. ευρώ.

Πηγή ΤΑ ΝΕΑ
1.8.2011



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis