Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Π. Γερουλάνος: Ανοίγουμε τα ολυμπιακά ακίνητα στον πολίτη

Το Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου «Tae Kwon Do», (Γυάλινο κτήριο, αίθουσα «Ορέστης»), όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το πιλοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, «Χώρος στην Τέχνη», επισκέφθηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον υπουργό Π. Γερουλάνο, σε μία κίνηση που εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας για το άνοιγμα των ολυμπιακών ακινήτων στους πολίτες.

Οι κ.κ. Παπανδρέου και Γερουλάνος είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τα μέλη της θεατρικής ομάδας «X-ACT» στο χώρο που τους παραχωρήθηκε για τις πρόβες τους εν όψει της παράστασης που θα ανεβάσουν. 

Στις θετικές επισημάνσεις μελών της θεατρικής ομάδας για το πρόγραμμα «Χώρος στην Τέχνη» του ΥΠΠΟΤ, ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως «έτσι θέλουμε γενικά το δημόσιο, το κράτος να διευκολύνει και να εξυπηρετεί τον πολίτη, τον εργαζόμενο, τον ηθοποιό». Αναφερόμενος εξάλλου στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη χώρα μας οι ηθοποιοί και γενικότερα ο χώρος του θεάτρου, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι και σε αυτόν τον τομέα πρέπει να σπάσει η γραφειοκρατία.

Ο Πρωθυπουργός άκουσε επίσης τους προβληματισμούς της θεατρικής ομάδας για το θέατρο στη χώρα μας, τη σχέση που έχει με το εκπαιδευτικό σύστημα και κατά τη συζήτηση τέθηκε, μεταξύ άλλων, το θέμα της παιδαγωγικής θεάτρου και το πρόγραμμα «Μελίνα», που όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Πολιτισμού, ξαναμπαίνει στα σχολεία. 

«Ανοίγουμε τα ολυμπιακά ακίνητα για εκείνες τις ομάδες που δεν έχουν χώρο», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Πολιτισμού χαρακτηρίζοντας τραγικό να μένουν κλειστοί για τους πολίτες τόσο καιρό οι χώροι αυτοί.

Στο σημείο αυτό ο κ. Γερουλάνος ανέφερε ενδεικτικά την περίπτωση του ολυμπιακού κωπηλατοδρομίου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δίνουμε 2 εκατ. ευρώ για τη συντήρησή του, για να είναι κλειστό», για να επαναλάβει ότι όλοι αυτοί οι χώροι πρέπει να αξιοποιηθούν». 

10.2.2011
Σημείωση δική μας :
Επικροτούμε την κίνηση αυτή να παραδοθούν οι Ολυμπιακοί χώροι για χρήση σε φορείς του Πολιτισμού. Υπό 2 προϋποθέσεις :
Α. Να παραχωρούνται στους φορείς έναντι ενός μικρού τιμήματος με σκοπό μέσα από αυτά τα έσοδα να καλυφθούν με αυτοχρηματοδότηση τα έξοδα συντήρησης των Ολυμπιακών ακινήτων
Β. Να υπογράφεται κάποια σύμβαση με τους φορείς που θα κάνουν χρήση πως κάθε φθορά των εγκαταστάσεων θα βαρύνει τους ίδιους.
Με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλιστεί πως το κόστος συντήρησης καθώς και το κόστος ενδεχόμενων καταστροφών δεν θα κληθεί ο Ελληνας φορολογούμενος να τα καλύψει για άλλη μια φορά. Πλήρωσε που πλήρωσε υπέρογκα ποσά για να κατασκευαστούν, μην εξακολουθήσει να τα πληρώνει. Ας τα αξιοποιήσουν οι αρμόδιοι φορείς.....έστω και αν έχουν περάσει 6,5 χρόνια από τότε που τελείωσαν οι Ολυμπιακοί αγώνες....



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis