Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Τζαμπατζήδες και τήρηση των νόμων

Γράφει ο κ. Ι.Ε.Κοκαράς, Τυπογράφος Μηχανικός από τη Σαρωνίδα σε επιστολή του στην εφμ Καθημερινή:

Κύριε διευθυντά,
Ηαπάντηση στην ενορχηστρωμένη προσπάθεια ΜΜΕ και πολιτικής ηγεσίας να μας πείσουν πόσο κακοί άνθρωποι είναι οι συμπολίτες μας που δεν πληρώνουν διόδια, εισιτήρια κ.λπ. θα μπορούσε να είναι: «Στο σπίτι του κρεμασμενου δε μιλανε για σχοινι» ή «Για δες ποιος μιλάει». Πραγματικά εκνευρίζομαι απίστευτα με τη «λογική» των κυβερνώντων οι οποίοι, ενώ έχουν καταπιεί την κάμηλο στα θέματα νομιμότητας (SIEMENS -υποβρύχια κ.λπ.), που κατεξοχήν τους αφορούν, έρχονται και δίνουν μαθήματα ή ακόμη χειρότερα απειλούν τους πολίτες με ποινές και κυρώσεις.
Ετσι αντιλαμβάνονται δυστυχώς την ισχύ της εξουσίας. Τους δικούς μας που έχουν αποδεδειγμένα κλέψει, δωροδοκηθεί (ακόμη και για ποινικά ζητήματα έχουν αρνηθεί να παραπέμψουν στη Δικαιοσύνη «συναδέλφους» βουλευτές) δεν τους παραπέμπουμε τη στιγμή που πρέπει και με τις ανάλογες κατηγορίες. Τον απλό πολίτη, όμως που πνίγεται αυτή τη στιγμή από το δίκιο του και από τις αμετροεπείς έως σκανδαλώδεις αυξήσεις (και αντίστοιχες μειώσεις μισθών και συντάξεων) τον εγκαλούμε για ποινικό αδίκημα.
Δεν είμαι ένας από τους «τζαμπατζήδες», όπως υποτιμητικά τους ονομάζετε κύριοι δημοσιογράφοι εσείς και οι φίλοι σας οι κυβερνώντες τους πολίτες που «δεν αντέχουν άλλο» την ατιμωρησία των εχόντων (βλέπε περαίωση) και τη μόνιμη τιμωρία των αδυνάτων.
Προσωπικά, τηρώ τη νομιμότητα και οδηγώ στους παράπλευρους δρόμους της «εθνικής οδού», αλλά αρνούμαι εξίσου να πληρώσω το όποιο αντίτιμο για την καρμανιόλα που οδηγεί από την Κόρινθο στην Πάτρα.
Στο κάτω κάτω, πηγαίνοντας από την παλιά επαρχιακή οδό γνωρίζεις τους κινδύνους που θα αντιμετωπίσεις και δεν έχεις την ψευδαίσθηση ότι κινείσαι σε ασφαλή δρόμο.
Ξιφουλκήστε, λοιπόν, πρώτα κ. Παπαδημητρίου, Μανδραβέλη, Κασιμάτη υπέρ της ανομίας των πολιτικών και μετά αποκαλέστε τους πολίτες που δεν αντέχουν την αμετροέπεια των κυβερνώντων «τζαμπατζήδες».
Αν είναι δυνατόν. Ο κ. Ρέππας έφτασε στο αίσχιστο σημείο να μας απειλήσει ότι αν κάποιοι συνεχίσουν να μην πληρώνουν για τα εισιτήρια και κατά συνέπεια δεν καλύπτουν τα έξοδα τους τα ΜΜΜ (λες και φταίνε οι πολίτες γι’ αυτό και όχι οι κυβερνώντες), θα αυξήσει την τιμή του εισιτηρίου (που πληρώνουν οι συνεπείς πολίτες) κι άλλο. Κάτι αντίστοιχο με τη λογική της περαίωσης πάλι.
Λυπάμαι πολύ για τη στάση των αρθρογράφων της «Καθημερινής» οι οποίοι με μόνη εξαίρεση τον κ. Λυγερό (σημερινό άρθρο με τίτλο «Η απονομιμοποίηση της εξουσίας»), έχουν υπερβεί κάθε λογική και θα έλεγα κάθε φραγμό, συμπαρατασσόμενοι με την ανενδοίαστη «ηθική» της πολιτικής ηγεσίας.
Ι. Ε. Κοκαρας - Τοπογράφος Μηχανικός / Σαρωνίδα

15.2.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis