Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Διορία έως 19/2 για τους εργαζόμενους της παλαιάς Ο.Α.

Τη διαβεβαίωση ότι θα ισχύσουν στο ακέραιο οι προβλέψεις της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που δεν θα κυρωθεί τελικώς από τη Βουλή υποστηρίζουν ότι έλαβαν οι εργαζόμενοι της παλαιάς Ολυμπιακής κατά τη διάρκεια χθεσινής συνάντησης με τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο.

Μοναδική προϋπόθεση, όσοι εργαζόμενοι δεν έχουν καταθέσει τις αιτήσεις τους είτε για συνταξιοδότηση είτε για μετάταξη να το πράξουν έως τις 19 Φεβρουαρίου, οπότε και λήγει η ισχύς της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον περασμένο Οκτώβριο.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή ενημερώθηκαν ότι τις προσεχείς ημέρες θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εκκρεμότητες σε επίπεδο ΚΥΑ (κοινές υπουργικές αποφάσεις) και εγκυκλίων που ρυθμίζουν τεχνικά ζητήματα (π. χ. την πίστωση της αποζημίωσης των απολυμένων της παλιάς εταιρείας από τον κρατικό προϋπολογισμό στον ΟΑΕΔ, ρύθμιση ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων, εξειδίκευση αποδοχών πιλότων κ. ά.). Την ίδια στιγμή παραμένουν ερωτήματα μεταξύ των εργαζομένων στην παλαιά εταιρεία, τα οποία αναμένεται το προσεχές διάστημα να απαντηθούν αφού πραγματοποιηθεί συνάντηση και με τον υπουργό Υποδομών Δ. Ρέππα.

Για παράδειγμα, το ζήτημα της άνευ αποδοχών άδειας που δικαιούνται να λάβουν οι πιλότοι και οι τεχνικοί αεροσκαφών είτε για να αναζητήσουν άλλη εργασία είτε για να διατηρήσουν σε ισχύ τα διπλώματά τους, δεν έχει λυθεί ακόμη και προβληματίζει μεγάλη μερίδα εργαζομένων του πρώην εθνικού αερομεταφορέα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 60 πιλότοι που πρόκειται να μεταταγούν στην ΥΠΑ προγραμμάτιζαν να κάνουν χρήση της άνευ αποδοχών άδειας, έχοντας ήδη κανονίσει να εργαστούν κατά τη θερινή περίοδο στην ανταγωνίστρια της Ολυμπιακής.

Της Αλεξάνδρας Kασσιμη

9.2.2010

Σημείωση  δική μας :
Καλά, άλλα δεν έλεγε ο κ. Λοβέρδος μέχρι προχθές μπροστά στις κάμερες της TV??? Δηλαδή πως δεν πρόκειται να επικυρωθεί η Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ τ.Α181/16-09-09) που όπως έλεγε χαρακτηριστικά κακώς υπογράφτηκε από την ΝΔ λίγο πριν από τις εκλογές και πως δεν μπορεί να ισχύσει κάτι τέτοιο γιατί αυτή τη περίοδο δεν έχουμε την οικονομική πολυτέλεια να δίνονται χρήματα σε μερικές από τις υψηλότερα αμοιβόμενες κοινωνικές ομάδες???? Τι άλλαξε και αλλάζει τα λόγια του ο Υπουργός????

Πάντως σύμφωνα με τον Γρηγόρη Κωνσταντέλο, πρώην πρόεδρο της ΕΧΠΑ (πιλότων) η εξοικονόμηση των 700 εκατ. ευρώ την οποία επικαλέιται το υπουργείο Υποδομών είναι πλασματική, δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα και αποτελεί μοναχά επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης αφού οι περισσότεροι εργαζόμενοι θα προλάβουν να κατοχυρωθούν μέχρι την 19 Φεβρουαρίου.....!!!!!

Που βρίσκεται η αλήθεια τελικά????? 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis