Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Οταν το "σφυράκι" χτυπά στο ρυθμό της καρδιάς (Δωρεά έργων τέχνης από συλλέκτες για δημοπρασία υπέρ του συλλόγου "Μαζί για το Παιδί")

Γλυκειά πρωτά για τον Σπύρο Βασιλείου (1903-1984) με
το "Γλυκό του Κουταλιού" ("υποβρύχιο") με τιμή 50.000 ευρώ
(από τη συλλογή Ευάγγελου Μ. Μαρινάκη)
«Η Τέχνη μέγα στήριγμα, γράφαμε τις προάλλες και αυτό επαληθεύθηκε ακόμη μία φορά, στη φιλανθρωπική δημοπρασία της Ενωσης «Μαζί για το Παιδί» που έγινε στο Αίθριον του Μεγάρου Μελά την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου και σημείωσε μεγάλη επιτυχία! Σε καιρό οικονομικής κρίσης και με τις Βρυξέλλες να μας λένε τι πρέπει να κάνουμε, για να ορθοποδήσουμε, η εκδήλωση της Ενωσης των 10 φιλανθρωπικών συλλόγων για το Παιδί έφερε φιλότεχνους και ακόμη περισσότερους φίλους των Παιδιών στη δημοπρασία, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί το εκπληκτικό ποσό των 417.440 ευρώ – ποσό που θα δοθεί στο ακέραιον για την ενίσχυση των σκοπών της Ενωσης!

Προς μεγάλη ικανοποίηση του προέδρου του Δ.Σ. ομ. καθηγητού Παιδιατρικής κ. Χρήστου Μπαρτσόκα, που εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον μεγάλο δωρητή κ. Ευάγγελο Μαρινάκη, τον Ελληνα εφοπλιστή που διέθεσε 43 έργα από την ιδιωτική του συλλογή, καθώς και στους καλλιτέχνες και συλλέκτες που δώρισαν άλλα 42 έργα, επίσης Ελλήνων ζωγράφων, τα οποία επίσης «έπιασαν» την τιμή εκκίνησης και πουλήθηκαν όλα!
Συνολικά 417.440 ευρώ

Θαυματούργησαν τόσο ο φιλανθρωπικός σκοπός και η υψηλή ποιότητα των έργων, με ονόματα όπως του Σπύρου Βασιλείου, του Παναγιώτη Τέτση, του Αλέκου Φασιανού – που και τα τρία συγκέντρωσαν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και διεκδικήθηκαν ζωηρά, κατακτώντας το «ΤΟΡ 3» της δημοπρασίας: «Γλυκό του Κουταλιού» του Σπύρου Βασιλείου κατακυρώθηκε έναντι 50.000 ευρώ, με τιμή εκκίνησης 20.000, «Τοπίο» του Παναγιώτη Τέτση 33.000 ευρώ, από αρχική 10.000, και «Θαλασσινό» του Αλέκου Φασιανού 28.000 ευρώ από 20.000. Πολύ καλά πήγε ο «Νέος με στεφάνι» του Γιάννη Τσαρούχη που ξεκίνησε από 5.000 και έφθασε τις 17.000 ευρώ, το «Τόρσο» του Δημήτρη Μυταρά, από 8.000 έφθασε τις 19.000, το «Τοπίο» του Κώστα Τσόκλη από 8.000 σε 22.000, η ωραία πλάτη «Στα αστέρια» του Αγγελου (Παναγιώτου), από 8.000 «πέταξε» στις 20.000 ευρώ και τέλος, ο Αλέξης Ακριθάκης με το «Φυτό», χαρισμένο την Πρωτοχρονιά του 1992 στον πρώτο κάτοχο «Ηλία Π., φιλικά», από 4.000 ευρώ «σκαρφάλωσε» στις 22.000! Επειδή έρχεται και η Καθαρά Δευτέρα και πρέπει να πετάξουμε χαρταετό,
Βάσως Τρίγκα "Χαρταετοί"
δίνουμε αέρα και στους «Χαρταετούς» της Βάσως Τρίγκα που ανέβηκαν ψηλά, και απέφεραν 3.500 ευρώ στον μεγάλο σκοπό! Αυτά, από τη συλλογή του κ. Ευάγγελου Μαρινάκη που απέδειξε ότι έχει μεγάλη καρδιά! Δεν είναι εύκολο να αποχωριστείς έργα που ο ίδιος επέλεξες και με τέτοιες υπογραφές! Μπράβο, και πάλι! Ανοιξε έναν δρόμο για τη φιλανθρωπία γύρω από το παιδί και του αξίζουν συγχαρητήρια, όπως και στον καθένα από τους δωρητές του β΄ μέρους της δημοπρασίας, όπου επρώτευσε με το «Χωρίς τίτλο - Νυχτερινό» ο Γιάννης Αδαμάκος που κατακυρώθηκε στις 5.500 από την αρχική τιμή 2.000 ευρώ! Ρεκόρ σημείωσε «Το Ζευγάρι» του Σικελιώτη που, αν και μεταξοτυπία, έφθασε τις 5.000. Συγχαρητήρια αξίζουν και όλοι οι συντελεστές της εκδήλωσης, για την άρτια οργάνωση, με το Δ.Σ. της Ενωσης και την υπεύθυνη επικοινωνίας κ. Μαρία Χατζηνικολάκη και την Art Expertise που είχε την ευθύνη της δημοπρασίας και του ωραίου κατατοπιστικού καταλόγου. Την απ-ΑΡΤ-ίζουν οι κ. Τερψιχόρη Αγγελοπούλου, Λόλα Στεφανίδου, οι κ. Φίλιππος Γλύπτης και Τίμος Οικονομόπουλος που ήταν και ο δημοπράτης, με το μαγικό «σφυρί» στο χέρι που έβγαλε ένα τόσο καλό αποτέλεσμα, σε καιρούς δύσκολους! Η καρδιά των φιλότεχνων και των φίλων της Ενωσης «Μαζί για το Παιδί» βρήκε τον δικό της παλμό! Τα 10, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, σωματεία υποστηρίζουν ετησίως 5.000 παιδιά με νοητική υστέρηση, κινητικές δυσκολίες, οικογενειακά προβλήματα, βαριές αρρώστιες, προσφέροντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και ένα καλύτερο μέλλον.

Τέχνη και φιλανθρωπία δημιουργούν αισιοδοξία, που τόσο την έχουμε ανάγκη...

Της Ελένης Μπίστικα
12.2.2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis