Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Ενας ιός στους υπολoγιστές πιθανά να ευθύνεται για την αεροπορική τραγωδία στην Ισπανία

Ιοί που είχαν προσβάλει τον κεντρικό ηλεκτρονικό υπολογιστή της ισπανικής αεροπορικής εταιρίας Spanair ίσως είναι ένας εκ των παραγόντων που οδήγησαν στη συντριβή του αεροσκάφους MD-82 της εταιρίας πριν από δυο χρόνια στη Μαδρίτη κατά την οποία σκοτώθηκαν 154 άνθρωποι, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας El Pais.

Ο κεντρικός ηλεκτρονικός υπολογιστής της Spanair, ο οποίος καταγράφει τα τεχνικά προβλήματα των αεροσκαφών, δε λειτουργούσε σωστά γιατί είχε προσβληθεί από ιούς, σύμφωνα με εσωτερική έκθεση της εταιρίας που δημοσιεύει η εφημερίδα.

Το αεροσκάφος, που είχε προορισμό τα Κανάρια Νησιά, βγήκε από το διάδρομο απογείωσης, συνετρίβη και ανεφλέγη, στις 20 Αυγούστου του 2008. Δεκαοχτώ άνθρωποι επέζησαν.

Εμπειρογνώμονες ερευνούν ακόμα τα αίτια του δυστυχήματος, το οποίο αποδίδεται κυρίως στο γεγονός ότι τα flaps και slats, τα οποία βρίσκονται στα φτερά του αεροσκάφους και χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της απογείωσης και της προσγείωσης δεν είχαν λειτουργήσει για να βοηθήσουν στην απογείωση.

Το τελικό πόρισμα αναμένεται τον Δεκέμβριο.

Πηγή News247.gr
21.8.2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis