Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Πρόστιμα βεβαιώνονται, αλλά δεν εισπράττονται

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Ετσι, το ΣΔΟΕ έχει πραγματικά εντατικοποιήσει τους ελέγχους του και έχει προχωρήσει στην επιβολή υψηλών προστίμων.

Το ερώτημα είναι εάν αυτά πληρώνονται ή εισπράττονται από τις ΔΟΥ, πολλές από τις οποίες εξακολουθούν να λειτουργούν χωρίς διευθυντή.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της επιχείρησης που διοργάνωσε συναυλία στη Μύκονο και δεν έκοψε ούτε μία απόδειξη. Το πρόστιμο που επιβλήθηκε ήταν 4,2 εκατ. ευρώ, αλλά ακόμα φαίνεται πως δεν έχει πληρωθεί. Ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Γ. Καπελέρης το παραδέχτηκε χθες, σημειώνοντας ότι δεν έχει παρέλθει η προθεσμία των 60 ημερών που παρέχει ο νόμος στην εταιρεία για να καταθέσει ένσταση, καταβάλλοντας το 25% του ποσού. Οψόμεθα.

Η πρώτη συνάντηση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου άμα τη επιστροφή του από τις ολιγοήμερες διακοπές ήταν με τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, Γιάννη Καπελέρη. Πιθανόν γιατί είναι η μόνη υπηρεσία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού που δείχνει να δουλεύει και να φέρνει έσοδα. Επιπλέον είναι η μόνη υπηρεσία που μπορεί με το αποτέλεσμα της δουλειάς της να υλοποιήσει την εντολή Τόμσεν να πληρώσουν και οι φοροφυγάδες, γιατί οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι πλήρωσαν ήδη αρκετά για τη διάσωση.

18.8.2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis