Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Αρχαία ελληνικά σε σχολεία της Οξφόρδης

Με την πρόκληση των αρχαίων ελληνικών θα έλθουν στο άμεσο μέλλον αντιμέτωποι οι μαθητές δεκατριών δημοτικών σχολείων της Οξφόρδης, σύμφωνα με την εφημερίδα «Daily Μail». Με την πρωτοβουλία αυτή οι αρμόδιοι πιστεύουν ότι τα μικρά παιδιά θα βοηθηθούν αποτελεσματικά στην εκμάθηση της ίδιας της αγγλικής γλώσσας. Χαρακτηριστική είναι η άποψη της δρος Λόρνα Ρόμπινσον , η οποία στο πρόσφατο παρελθόν πρωτοστάτησε στην επαναφορά των λατινικών στα δημόσια σχολεία και θεωρεί ότι η διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών δεν μπορεί παρά να στεφθεί με επιτυχία.

«Είμαι πεπεισμένη ότι τα αρχαία ελληνικά θα εφοδιάσουν τους μαθητές με μια στέρεα βάση προκειμένου να κατανοήσουν τις πολυπλοκότητες της αγγλικής γραμματικής» δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Ρόμπινσον. «Οι άνθρωποι συχνά αναστατώνονται στην ιδέα τού να μάθουν μια ξένη γλώσσα με διαφορετική αλφάβητο. Ωστόσοέχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι, παρ΄ όλο που πραγματικά όλο αυτό έχει μια διαφορετική διάσταση, οι άνθρωποι προσαρμόζονται εύκολα, χωρίς ουσιαστικό πρόβλημα».
Μια εκπαιδευτικός ενός σχολείου της Οξφόρδης όπου διδάσκονται 26 διαφορετικές γλώσσες υπερθεμάτισε, καταθέτοντας την εμπειρία της: «Τα λατινικά, τη διδασκαλία των οποίων εγκαινιάσαμε πριν από κάποιο διάστημα, γνώρισαν εντυπωσιακή απήχηση και επιτυχία. Πολλά από τα παιδιά μας είναι πλέον σε θέση να χειρίζονται δύο γλώσσες, ακόμη και τρεις. Εχουν συνηθίσει να εργάζονται με διαφορετικά κείμενα»

Πηγή Το Βήμα
5.8.2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis