Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Περί απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων





Γράφει η κ. Μάρω Παπαθανασίου σε γράμμα της στην εφμ Καθημερινή:


Κύριε διευθυντά
Παρακολουθώντας συζήτηση σχετικώς με τη διαμαρτυρία Δικαστών και Εισαγγελέων να απογραφούν υπό την κατηγορία «Μόνιμοι Δ.Υ.», με έκπληξη έμαθα, ότι τα μέλη της κυβερνήσεως και οι βουλευτές δεν απογράφονται!
Αν δεν απατώμαι, αυτή η απογραφή μάς επεβλήθη από το ΔΝΤ, για να μάθουμε, επί τέλους, πόσοι είναι οι Δ.Υ. διαφόρων κατηγοριών και πόσα πληρώνει το κράτος σε μισθούς κ.λπ. Μάλιστα, όποιος δεν απογραφεί την καθορισμένη ημερομηνία, δεν πρόκειται να ξαναδεί μισθό!
Ερωτώ: Πώς είναι δυνατόν να εξαιρούνται της απογραφής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Βουλής, ο πρωθυπουργός, υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές και ευρωβουλευτές; Αυτοί δεν μισθοδοτούνται και μάλιστα αδρά από το κράτος; Δεν θα έπρεπε λοιπόν να είναι οι πρώτοι που θα απογράφονταν, δίνοντας το καλό παράδειγμα!
Ελπίζω, ο κ. Παπανδρέου να αντιληφθεί, ότι τέτοιου είδους εξαιρέσεις που διαχωρίζουν τους Δ.Υ. σε καλοπληρωμένους κυβερνώντες αφ’ υψηλού που δεν δίνουν λογαριασμό σε κανένα και σε κακοπληρωμένους κυβερνωμένους που δηλώνουν και τα... ρέστα τους, είναι εις βάρος της κυβερνήσεως και του ΠΑΣΟΚ.
Μαρω Κ. Παπαθανασιου
Αναπληρώτρια καθηγήτρια Μαθηματικών Πανεπιστήμιο Αθηνών

Πηγή Καθημερινή
11.8.2010

Σημείωση δική μας :
...Η καλύτερα απορία....
Τελικά ξεκαθαρίστηκε ποιά είναι η διαφορά ανάμεσα σε δημόσιους λειτουργούς και δημόσιους υπαλλήλους?
Αφού όλοι αυτοί μισθοδοτούνται από το ελληνικό δημόσιο είναι εύλογο το ερώτημα της κ. Παπαθανασίου.
Στην ουσία εφ΄όσον όλοι μισθοδοτούνται από το Δημόσιο, είναι όλοι υπάλληλοι του Δημοσίου και έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται στην απογραφή δίχως καμία απολύτως εξαίρεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis