Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Εκτός Δ.Σ του μουσείου της Ακρόπολης ο Κακλαμάνης


Την πόρτα της εξόδου από το διοικητικό συμβούλιο του Μουσείου της Ακρόπολης έδειξε στον δήμαρχο Αθηναίων Ν. Κακλαμάνη, μετά τον διορισμό των νέων μελών του, ο υπουργός Πολιτισμού Π. Γερουλάνος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «το βήμα» ο υπουργός Πολιτισμού προχώρησε σε ευρεία αντικατάσταση των προσώπων που απάρτιζαν το ΔΣ του μουσείου, κρατώντας στις θέσεις τους μόνο τον πρόεδρο του οργανισμού, καθηγητή Αρχαιολογίας, Δ. Παντερμαλή και την καθηγήτρια της Νομικής Σχολής Αθηνών Τζούλια Στράγκα-Ηλιοπούλου, ενώ αναβάθμισε τον προϊστάμενο της Διευθύνουσας Υπηρεσίας Κατασκευής του νέου Μουσείου Ν.Δαμαλίτη σε εντεταλμένο σύμβουλο του οργανισμού, ο οποίος θα παραμείνει στο ΔΣ. Ακόμη, ο κ. Γερουλάνος διόρισε τον καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γ. Αγαπητό και τον καθηγητή του ΕΜΠ Π. Καρύδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι τέτοιες ημέρες ο κ. Κακλαμάνης είχε ζητήσει (και επιτύχει) τον διορισμό του στο διοικητικό συμβούλιο του μουσείου, καθώς, όπως υποστήριζε, η παρουσία των δημάρχων στα μεγάλα μουσεία αποτελεί πάγια πρακτική στις ευρωπαϊκές πόλεις.

Ωστόσο τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του διορισμού του διοικητικού συμβουλίου του μουσείου, επικαλούμενος ότι οι κκ. Κακλαμάνης, Μπούρας, Δαμαλίτης και Παράσχη δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του Ν. 3711/2008, ο οποίος καθορίζει τη λειτουργία του «στολιδιού» της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis