Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Απόσυρση...παπουτσιών και ταξίδια στη Βουλγαρία (Προσφορές από τους εμπόρους λόγω αναδουλειάς)


Η αναδουλειά που χτύπησε τα εμπορικά καταστήματα, τόσο κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων όσο και καθ’ όλη την περσινή χρονιά, αναγκάζει τους εμπόρους να μηχανεύονται διάφορα τεχνάσματα προκειμένου να κάνουν σεφτέ στα ταμεία τους.

Την πρώτη φάση της «απόσυρσης» παλιών παπουτσιών ολοκλήρωσαν τις προηγούμενες μέρες τα καταστήματα Anastasi Bournazos και θα επαναφέρουν το πρόγραμμα μετά το τέλος των χειμερινών εκπτώσεων, πιθανότατα τον Μάρτιο, πριν από το Πάσχα.

Δωροεπιταγές

Σύμφωνα με αυτό, οι καταναλωτές θα μπορούν να παραδίδουν σε όποιο από τα καταστήματα της φίρμας τα παλιά τους παπούτσια, όσο φθαρμένα και αν είναι, και να παίρνουν δώρο δύο δωροεπιταγές των 20 ευρώ η καθεμία για κάθε ένα ζευγάρι που παραδίδουν.

«Υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση στο πρόγραμμα απόσυρσης - ανακύκλωσης που εφαρμόσαμε και θα το επαναλάβουμε», λέει ο Σταμάτης Μπουρνάζος, συνιδιοκτήτης της εταιρείας Anastasi Bournazos. «Μαζεύτηκαν αρκετές δεκάδες παλιά παπούτσια, τα οποία τις επόμενες κιόλας μέρες θα παραδώσουμε στον Δήμο Αθηναίων και σε Ιδρυμα στη Δράμα για άστεγους και άπορους, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν καινούργια».

Στο μεταξύ, στα πολυκαταστήματα Fokas, εάν αγοράσετε είδη αξίας 300 ευρώ και άνω μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου του 2010, κερδίζετε αυτομάτως μία τριήμερη ή τετραήμερη διαμονή για δύο άτομα στην Αράχοβα, στα Καλάβρυτα, στο Ελατοχώρι, ακόμη και στο χιονοδρομικό θέρετρο του Μπάνσκο στη Βουλγαρία. «Είναι ένα πρόγραμμα «ανταμοιβής» των πελατών μας», αναφέρει ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Αντρέας Τσιρίκος.

Την ίδια ώρα, στην ιστοσελίδα kouponia.eu βρίσκετε 24 ώρες το 24ώρο, δεκάδες εκπτωτικά κουπόνια για κάθε κατηγορία προϊόντων σε διάφορα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Μπορείτε να επισκεφθείτε το συγκεκριμένο site, να επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει ή τις κατηγορίες προϊόντων που θέλετε να αγοράσετε, να εκτυπώσετε τα αντίστοιχα κουπόνια και να τα εξαργυρώσετε στο ταμείο του καταστήματος όταν θα πάτε να ψωνίσετε.

Παράλληλα, σε όλα σχεδόν τα μαγαζιά έχετε έκπτωση στο ταμείο. Πριν καν αρχίσει η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων στις 15 Ιανουαρίου, οι έμποροι προβαίνουν σε μειώσεις των τιμών έως και 30%, ενώ σε κάθε κατάστημα υπάρχουν σταντ με είδη σε προσφορά, όπου η αρχική τιμή έχει μειωθεί κατά 70% με 80%.

EKΠTΩΣEIΣ

Nτεμπούτο με 50% και 60% για αρχή...

«Σωσίβιο» για την αγορά αποτελούν οι επικείμενες χειμερινές εκπτώσεις που ξεκινούν την Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, και θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου», τονίζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης.

«Οι έμποροι προσανατολίζονται σε μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων, 50% και 60%, από την πρώτη κιόλας μέρα, προκειμένου να πάρουν καλή θέση εκκίνησης στο πρώτο κρας τεστ για τη φετινή χρονιά μιας και το 2009 ακόμη και στις γιορτές, όπου πραγματοποιείται το ένα τέταρτο των πωλήσεων της χρονιάς, ο τζίρος ήταν μειωμένος κατά 25%».

Μάλιστα πολλές επιχειρήσεις βρίσκονται στα όρια της χρεοκοπίας. «Αν δεν ρυθμιστούν το ταχύτερο τα χρέη των μικρομεσαίων προς τις τράπεζες, περίπου 120.000 επιχειρήσεις εκτιμάται ότι θα κλείσουν», αναφέρει ο Νίκος Γιαννέτος, μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών - Αττικής.

Της Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

nellypap@pegasus.gr

10.1.2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis