Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Η Πλ. Δεξαμενής στο Κολωνάκι (Μόνο τα Θεοφάνεια καθαρίζεται?)


Γράφει η κ. Σοφία Ζαλοκώστα από την Αθήνα σε επιστολή της προς την εφμ Καθημερινή:

Κύριε διευθυντά
Κάθε χρόνο, τις πρώτες ημέρες του νέου έτους, συνεργεία συντήρησης και καθαρισμού ενσκήπτουν στην περιοχή της πλατείας Δεξαμενής στο Κολωνάκι. Πρώτα βάφουν τους στύλους του φωτισμού και τα καλάθια των σκουπιδιών. Επειτα βάφουν τα παγκάκια ή, αν είναι χαλασμένα, τα αντικαθιστούν, όπως συνέβη φέτος.
Φυτεύουν κάθε χρόνο λουλούδια, που είναι ζήτημα αν επιζούν το πολύ δέκα ημέρες, γιατί όπως τα φυτεύουν και χωρίς καμιά περιποίηση είναι αδύνατον να επιζήσουν.
Τέλος, εμφανίζονται τα συνεργεία που πλένουν με πεπιεσμένο νερό την πλατεία και την γύρω περιοχή. Φέτος είδα τρία βυτία την Τρίτη 5/1 και άλλα τρία το πρωί των Θεοφανίων. Εκείνο το πρωί εκτός από τα βυτία ήρθε και ένα αυτοκίνητο - σκούπα που επί ώρες έκανε βόλτες και καθάριζε το οδόστρωμα που θα πατούσαν τα… επίσημα πόδια των αρχόντων μας, οι οποίοι θα ήταν αναγκαστικά πεζοί και όχι εποχούμενοι των Lexus και των Mercedes.
Ολα τα ανωτέρω θα ήταν αξιέπαινα αν δεν συνέβαιναν μόνον μία φορά τον χρόνο και μόνον προς το θεαθήναι!
Ολο τον χρόνο η περιοχή είναι επιεικώς απαράδεκτη από τη βρώμα. Οι κάδοι των σκουπιδιών δεν επαρκούν και ξεχειλίζουν από σακούλες και χαρτοκιβώτια που πετούν τα εστιατόρια και τα καταστήματα. Το πεζοδρόμιο, κάτω από την πλατεία, που ενώνει την οδό Φωκυλίδου με την οδό Γλύκωνος χρησιμοποιείται από τους οδηγούς των ταξί που σταθμεύουν εκεί, ως υπαίθρια τουαλέτα και μυρίζει «αναλόγως».
Τουρίστες που πηγαίνουν είτε προς το ξενοδοχείο είτε προς τον Λυκαβηττό, έχω δει να φωτογραφίζουν τα... σκουπίδια.
Αυτή είναι η καθημερινή κατάσταση κύριοι «επίσημοι» και όχι αυτή που βλέπετε στις 6 Ιανουαρίου!
Διερωτώμαι, γιατί όλα αυτά τα μέσα που κάθε χρόνο διαπιστώνω ότι υπάρχουν στον δήμο, δεν τα χρησιμοποιούν συχνότερα και να καθαρίζουν την περιοχή γύρω από τους κάδους των σκουπιδιών ή, ακόμα καλύτερα, να πλένουν εκ περιτροπής όλα τα ρυπαρά πεζοδρόμια της Αθήνας;
15.1.2010

*Στη φωτό η Αδριάνειος Δεξαμενή στο Κολωνάκι (1936)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis