Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Διακοπή εργασιών στην Ελαφόνησο

Διακοπή εργασιών στην Ελαφόνησο

Διακοπή εργασιών επέβαλε η Πολεοδομία Λακωνίας στην οικοδομή που ανεγείρεται σε έκταση 6,6 στρεμμάτων στην παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο. Η παρέμβαση αυτή έγινε καθώς έπειτα από αυτοψία που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκαν πολεοδομικές παραβάσεις, σε σχέση με την άδεια που έχει εκδοθεί.

Η Πολεοδομία Μολάων, εξάλλου, ανακάλεσε την έγκριση εκτέλεσης μικρών εργασιών η οποία είχε δοθεί για την περίφραξη της έκτασης, εφόσον, όπως διαπιστώθηκε, γίνεται σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων από την ακτή.

Την ίδια στιγμή, η ειρηνοδίκης Γυθείου διενεργεί προκαταρκτική εξέταση σε σχέση με την ανέγερση δύο πέτρινων κτισμάτων στη συγκεκριμένη έκταση. Συγκεκριμένα, ερευνάται τυχόν ευθύνη δημοσίων λειτουργών στην υπόθεση. Καθώς επρόκειτο για δασική έκταση, ο ιδιοκτήτης της είχε ζητήσει πράξη χαρακτηρισμού από το Δασαρχείο Μολάων, προκειμένου να βγάλει άδεια οικοδομής. Ωστόσο, επειδή η απάντηση του δασαρχείου ήταν αρνητική, προσέφυγε στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων, η οποία ακύρωσε την απόφαση του δασάρχη και αποχαρακτήρισε την έκταση. Ο ιδιοκτήτης στη συνέχεια έβγαλε άδεια από την πολεοδομία προκειμένου να χτίσει με τους όρους που ισχύουν στις εκτός σχεδίου περιοχές.

Η ειρηνοδίκης Γυθείου ερευνά γιατί τους επόμενους δύο μήνες μετά την απόφαση αποχαρακτηρισμού -χρονικό περιθώριο που ορίζεται από τη νομοθεσία προκειμένου να κατατεθεί προσφυγή- οι αρμόδιοι δεν έκαναν καμία ενέργεια κι έτσι οι εργασίες προχώρησαν

ΠΗΓΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
21.10.08

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ εδώ σχετικό βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis