Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

Εκτός άγονων γραμμών πλοία του κ. Απ. Βεντούρη

Εκτός άγονων γραμμών πλοία του κ. Απ. Βεντούρη
Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει πλέον η κόντρα του προέδρου της Ενωσης Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας κ. Απ. Βεντούρη με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αναφορικά με τις άγονες γραμμές, με το υπουργείο να περνά στην αντεπίθεση αποφασίζοντας τη διακοπή των δρομολογίων σε δύο πλοία του κ. Βεντούρη που ταξιδεύουν σε άγονες γραμμές.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα πλοία «Παναγία Τήνου» και «Παναγία Χοζοβιώτισσα», για τα οποία σύμφωνα με το ΥΕΝ δεν έχουν υποβληθεί πλήρεις φάκελοι πιστοποιητικών ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρ.Κουρούση, το πλοίο «Παναγία Τήνου» έχει διακόψει ήδη από τον Ιούνιο την εκτέλεση ενδοκυκλαδικών δρομολογίων εξαιτίας ελλιπούς φακέλου ασφαλείας, ενώ αύριο θα διαταχθεί η διακοπή των δρομολογίων του «Παναγία Χοζοβιώτισσα» για τον ίδιο λόγο.

Την άμεση αντίδραση του υπουργείου προκάλεσε η νέα τοποθέτηση του κ. Βεντούρη, σύμφωνα με την οποία «η εκμετάλλευση του 70% των άγονων γραμμών γίνεται από εταιρείες χαμηλής ποιότητας υπηρεσιών».

Ο κ. Κουρούσης αναφερόμενος στο θέμα αυτό είπε ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία και των δύο πλοίων ΝΕΛ ΑΕ έχει υποχρέωση να καλύψει για τις επόμενες 20 ημέρες τα δρομολόγια με άλλο πλοίο της. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία δήλωση από την πλοιοκτήτρια για την αντικατάσταση του πλοίου. «Φαίνεται λοιπόν» λέει ο κ. Κουρούσης «ότι για τις επόμενες 20 ημέρες οι Κυκλάδες δεν θα έχουν πλοίο για τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια.Τουλάχιστον με τη νέα δρομολογιακή περίοδο εκτιμούμε ότι θα λυθεί το πρόβλημα».

Εξάλλου επεσήμανε ότι το ΥΕΝ δεν δέχεται εκβιασμό από κανέναν, λογοδοτεί μόνο στους νησιώτες, υποστήριξε δε ότι οι διαγωνισμοί για τις «άγονες» έγιναν νόμιμα, με βάση όλα τα προβλεπόμενα από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Οσον αφορά τη νέα δρομολογιακή περίοδο Νοέμβριος 2008 - Οκτώβριος 2009, ο κ. Κουρούσης είπε ότι οι επιδοτήσεις θα φθάσουν τα 90 εκατ. ευρώ, αποτελώντας σημαντικό κίνητρο προσέλκυσης νέων πλοίων, μικρότερης ηλικίας και με πιο ποιοτικές υπηρεσίες.
ΠΗΓΗ : BHMA
16.10.08

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis